Lekker flirten op afstand door oogcontact te maken

Lekker flirten op afstand door oogcontact te maken - Vrijen doe je zo!

Flirten kan voor sommigen heel erg moeilijk, omdat de meesten bang zijn om afgewezen te worden en dus een blauwtje te lopen. Maar die eerste stap kun je op een hele veilige afstand doen. Oogcontact maken is een hele subtiele manier om te laten weten dat je hem of haar leuk vindt, en uit de reactie kun je aflezen of dit wederzijds is. Op deze manier kun je eventueel op iemand afstappen en een gesprekje aanknopen, zonder dat je bang hoeft te zijn om een blauwtje te lopen.

Maar oogcontact maken is niet alleen maar staren en verliefd kijken, maar is een subtiel spel van wederzijdse lichaamstaal waarin je veel te weten kunt komen over de ander. En natuurlijk de ander over jou, vergeet dat niet!

Oogcontact als onderdeel van je lichaamstaal

Of jij lekker in je vel zit en hoe je je voelt, straal je uit door middel van je lichaamstaal. Stel dat je jezelf onzeker voelt, of gestrest bent of op je op een andere manier niet helemaal lekker voelt, zal je dit ogenblikkelijk uitstralen en zal opgevangen worden door de ander. Erg vervelend, maar dat is nu eenmaal zo. Je kunt dit niet verbloemen!

Als je meer wilt weten over lichaamstaal als onderdeel van het flirten, lees dan even het artikel Lichaamstaal is dé basis van flirten en versieren.

Na de kennis uit het artikel over lichaamstaal, weet je dat je een ontspannen houding aan moet nemen en een zekere vorm van zekerheid en zelfvertrouwen moet uitstralen.

Oogcontact met een glimlach

Als je iemand ziet die je leuk vindt, ga je zo nu en dan even naar diegene kijken. Onbewust zal diegene dat merken, en vroeg of laat zal deze terugkijken. Tijdens het oogcontact ga je ontspannen glimlachen. Dit kun je oefenen voor de spiegel, waardoor je kunt leren om niet een gespannen en gemaakt lachje naar voren te brengen. Het moet spontaan en ontspannen zijn, of zo het tenminste overkomen!

Op het moment dat er dan ook daadwerkelijk oogcontact is, kunnen er 3 dingen gebeuren:

Je glimlacht en de ander glimlacht terug

Dit betekent dat ze je in eerste instantie wel leuk vindt, of in ieder geval je aandacht en glimlach zeer op prijs stelt. Een prima basis om de volgende stap te maken door een gesprekje aan te knopen.

Je glimlacht en de ander kijkt direct een andere kant op

De ander weet zich op dat moment even geen raad met de situatie, en wellicht is deze te verlegen om direct op een spontane manier terug te lachen. Probeer nog een aantal keren oogcontact te maken met een glimlach. Als je na 4 keer nog geen positieve reactie hebt, zoals in het vorige punt beschreven, hou dan op met contact maken. De ander ziet je domweg niet zitten en er is dus geen basis voor verder contact maken.

Je glimlacht en de ander steekt de tong uit:

Ok, een niet erg waarschijnlijke reactie, maar wel een leuke! Dit kan betekenen dat ze je helemaal niet ziet zitten, en dat ze wil dat je ophoudt met oogcontact te maken. Maar waarschijnlijker is het een persoon die spontaan is en van plagen houdt. Reageer door ook je tong uit te steken, waarna jullie beide waarschijnlijk in de lach zullen schieten. Het ijs is gebroken!

De tong uitsteken kun je zelf natuurlijk ook gebruiken. Gewoon om te kijken hoe de ander reageert!

Veel gemaakte fouten tijdens het oogcontact

Hoewel het zo gemakkelijk en veilig lijkt, zijn er ook een aantal dingen die je beslist NIET moet doen. Fouten die alleen maar een averechts effect zullen hebben.

Ga beslist niet staren!

Door te staren straal je onzekerheid uit. Stel dat de ander niet direct terugkijkt, dan heeft het helemaal geen nut om te blijven staren. Probeer zo nu en dan oogcontact te maken zonder te staren. Op het moment dat je gaat staren, zal de ander zich snel verveeld voelen, wat zal resulteren in een definitieve afwijzing.

Té snel wegkijken

Op het moment dat de ander jouw oogcontact opmerkt, zal diegene terug gaan kijken. De meest gemaakte fout is om dan heel snel weg te kijken. Blijf ontspannen en houd het oogcontact even vast, wel of niet gecombineerd met een lieve glimlach. Na een paar seconden kun je weer een andere kant opkijken om later weer eens oogcontact te maken.

Gespannen oogcontact

De meeste mensen voelen zich niet erg comfortabel met oogcontact. Als dit bij jou het geval is, ga dan niet té gespannen zitten kijken. Probeer te ontspannen, met name door je lichaamshouding en lichaamstaal.

Oogcontact en lippen

Nog een laatste tip voor diegene die vlakbij de flirtpartner zitten. Terwijl je oogcontact maakt, blijf dan ontspannen door regelmatig naar het andere oog te kijken. Dwaal zo nu en dan even af naar andere delen van het gezicht. Met name de lippen zijn erg interessant: De ander ziet echt wel dat je naar de lippen kijkt, en zal dit associëren met het gevoel dat je de ander wilt kussen. Dit zal gevoelens losmaken, en het zal meestal resulteren in een onbewuste beweging met de tong om de lippen nat te maken. Een poging om zichzelf aantrekkelijker te maken, want het natmaken van de lippen is een vorm van lichaamstaal waarbij de ander zegt dat deze je wel ziet zitten.

Mits goed uitgevoerd, kan het maken van oogcontact jou ontzettend veel vertellen over de eventuele kansen bij het flirten. Daarbij komt dat je het veilig uit kunt voeren, zonder bang te hoeven zijn om een blauwtje te lopen.

Voor vrouwen: de beste tips om een man te veroveren en te houden – en alleen voor jou!

Heb je slechte en oppervlakkige dates? Wil je een man die je echt leuk vind en bij je blijft voor de lange termijn?

Ontdek dan de beste methode op het internet, namelijk ‘Verover en Houd Hem’. Het leert je om mannen letterlijk verslaafd aan je te maken, waarvoor ze je nooit meer willen verlaten.

Bekijk hier hoe je een man’s hart verovert en hem voor altijd van je laat houden:

Verover en Houd Hem Risicovrij Uitproberen

Voor mannen: date de vrouwen die je altijd al had willen hebben

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies van Jonathan & Oscar om een overvloed aan vrouwen in je leven te krijgen, ook al ben je kort, arm of onaantrekkelijk.

Klik op de link hieronder en leer hoe je vrouwen versiert waar en wanneer je maar wilt zonder er veel moeite voor te hoeven doen:

Super Dating Geheimen voor Mannen + GRATIS Ebook Download

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *