Niet Kunnen Overgeven aan Seks? – Dít is de Oplossing
Wat een bron van plezier en verbinding had moeten zijn, voelt aan als frustratie en stress. Je maar niet kunnen overgeven aan seks betekent dat je hoofd en lichaam niet in harmonie met elkaar zijn. Voortdurend word je afgeleid door zorgen, en doordat je niet volledig in het moment bent, kun je er maar niet van genieten. In plaats daarvan ervaar je alleen maar spanning en ongemak.
Worstel jij hiermee, of ken je iemand die dat doet? Dit is een frustrerende realiteit die relaties en zelfbeeld flink overhoop kunnen halen. De kans is groot dat het je zelfvertrouwen een pijnlijke knauw geeft, want de seks wordt geassocieerd met onzekerheid en twijfel. Hoe kun je deze barrières doorbreken en weer genieten van de intieme momenten?
Wat er gebeurt bij het niet kunnen overgeven aan de seks
Bij het niet kunnen overgeven aan seks is er meestal een complex samenspel van mentale, emotionele en fysieke factoren aan de hand.
Stel je voor dat je met je partner in bed ligt. In plaats van de gehoopte opwinding en verbondenheid, voel je een knoop in je maag. Je gedachten razen door je hoofd: “Doe ik het wel goed?”, “Wat als het pijn doet?”, “Wat als ik afgewezen word?”, “Wat als ik niet aan de verwachtingen voldoe?“, “Wat als ik geen orgasme krijg?”
De zorgen domineren de geest, je gaat teveel in je hoofd zitten en je blijft out of touch met genieten van het moment.
Het lichaam reageert op de mentale spanning met duidelijke fysieke symptomen.De spieren spannen zich aan, de ademhaling wordt oppervlakkig en de hartslag versnelt.
Bij een man kan het gebeuren dat hij moeite heeft een erectie te behouden of te krijgen. Vrouwen kunnen vaginale droogheid ervaren, pijn tijdens de seks en moeite met opwinding.
Dit alles maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, om van de intimiteit te kunnen genieten.
Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?
Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.
Is er sprake van een seksuele blokkade?
Een seksuele blokkade is alsof er een onzichtbare muur is ontstaan tussen jezelf en het vermogen om intiem te zijn. Er is een muur gebouwd van stress, angst, trauma of andere onderliggende problemen, zoals onzekerheid over je lichaam of negatieve ervaringen uit het verleden.
Inzien dat deze blokkades aanwezig in je zijn, is de eerste stap naar herstel en het herwinnen van een gezonde seksuele relatie. Dit is niets om voor te schamen, en het zegt ook niet dat er iets mis met je is. Hier is namelijk verandering in te brengen.
Het betekent wel dat je lichaam en geest reageren op ervaringen en emoties die diep verankerd liggen en nog niet zijn verwerkt.
Vraag jij je af of je een seksuele blokkade hebt?
- Voel je je vaak zenuwachtig of gespannen voordat je intiem bent met je partner?
- Heb je moeite om je (negatieve) gedachten te stoppen en je volledig over te geven tijdens de seks?
- Vermijd je seks uit angst voor pijn of ongemak?
- Heb je een traumatische ervaring uit het verleden die nog steeds je seksuele leven beïnvloedt?
- Voel je je emotioneel losgekoppeld van je partner tijdens intieme momenten?
Als je op een of meer van deze vragen “ja” hebt geantwoord, is de kans groot dat je te maken hebt met een seksuele blokkade.
Waar het vandaan komt
Seksuele blokkades bevinden zich vaak in het onderbewuste. Dit is de plek die onze diepste angsten en emoties heeft ingeburgerd, waar ze diepgeworteld zijn en onbewust gedrag beïnvloeden. Ze kunnen schade aanrichten doordat ze patronen van vermijding, angst en negatieve zelfperceptie manifesteren, waardoor simpelweg genieten van de seks onmogelijk wordt gemaakt.
Deze blokkades ontstaan meestal als beschermingsmechanismen die door het brein worden gebruikt om pijn of trauma uit de weg te gaan. Je geest bouwt deze barrières als ingebeelde zelfbescherming tegen verdere emotionele of fysieke schade.
Dit soort beschermingsmechanismen gaan op lange termijn contraproductief werken. Ze kunnen je ervan weerhouden om nieuwe hoogtes van intimiteit te ervaren. Ze houden de angst en pijn buiten, maar houden ook het plezier en de verbinding op afstand.
Niet kunnen overgeven aan seks is een onbewuste reactie op eerdere negatieve ervaringen die diep in het onderbewuste zijn geworteld, en je vermogen ondermijnen om volledig aanwezig en verbonden te zijn tijdens intieme momenten.
Onderzoeken wat de seksuele blokkade inhoudt
Om de oorsprong van je seksuele blokkade te begrijpen en effectieve stappen te ondernemen om ze te overwinnen, kun je jezelf de volgende vragen stellen:
- Wat zijn mijn diepste angsten rondom seks? Identificeer de specifieke zorgen die opkomen wanneer je aan intimiteit denkt.
- Heb ik negatieve ervaringen gehad die mijn kijk op seks beïnvloeden? Denk aan vroegere gebeurtenissen die mogelijk een blijvende impact op je hebben.
- Hoe reageert mijn lichaam tijdens intieme momenten? Let op fysieke reacties zoals spanning, pijn of ongemak.
- Wat zijn mijn overtuigingen over mezelf en mijn lichaam? Onderzoek hoe je zelfbeeld en zelfvertrouwen je seksuele ervaringen een bepaalde richting geven.
- Welke emoties ervaar ik tijdens seks? Probeer te benoemen of je je angstig, verdrietig, boos of iets anders voelt.
Het proces van heling – Doe deze 3 oefeningen
Even uit je drukke hoofd komen, en deze vervolgens kalmeren. Alle hektiek van je gedachtestroom en negatieve vibes neutraliseren, en de aandacht verplaatsen naar hét moment, je lichaam en je partner.
Met de juiste technieken en soms wat begeleiding kun je leren ontspannen en in het moment aanwezig zijn. Hier zijn 3 oefeningen om daarbij te helpen:
1. Ademhalingsoefeningen
Ademhalingsoefeningen zijn simpel maar doeltreffend. Het enige wat je rest is beginnen! Door je ademhaling te beheersen, kalmeer je je zenuwstelsel en leert je lichaam ontspannen. Probeer deze oefeningen:
Vier-tellen-ademhaling:
- Inademen: Adem in door je neus gedurende vier tellen.
- Vasthouden: Houd je adem vier tellen vast.
- Uitademen: Adem uit door je mond gedurende vier tellen.
- Wachten: Wacht vier tellen voordat je weer inademt.
Herhaal dit het liefst meerdere keren enkele minuten per dag om je welgesteldheid te transformeren.
Ook wil je zorgen voor buikademhaling, want dit helpt je ademhaling te verdiepen en spanning beter los te laten. Zo krijgt je lichaam de signalen door dat het tijd is om te ontspannen.
- Ga liggen met je handen op je buik.
- Adem diep in door je neus, zodat je buik omhoog komt.
- Adem langzaam uit door je mond, terwijl je buik naar beneden zakt.
- Probeer dit tenminste 5 minuten per dag te doen.
2. Expressieve Beweging
Dansen is misschien wel de meest leuke en bevrijdende manier om jezelf uit te drukken en je lichaam te ontspannen. Doe bijvoorbeeld aan wat vrije dans, om de endorfines te produceren die je humeur verbeteren en spanning loslaten.
- Zet muziek aan: Ga voor je favoriete muziek, iets waar je blij van wordt en zin van krijgt om in beweging te komen
- Beweeg vrij: Begin langzaam te bewegen op de muziek. Laat je lichaam het ritme volgen en beweeg zoals het goed voelt.
- Gebruik je hele lichaam: Beweeg groot en expressief of klein en subtiel, afhankelijk van je stemming. Laat je emoties door je bewegingen spreken.
- Voel de energie: Voel hoe de muziek door je lichaam stroomt. Laat de energie je leiden en geniet van de vrijheid in je bewegingen.
- Adem uit: Adem diep in en uit terwijl je danst. Laat alle spanning los en voel je lichter en vrijer.
Dans alsof niemand kijkt en geniet van de bevrijding die het brengt!
3. Schrijftherapie
Ontdek je innerlijke wereld. Schrijftherapie kan geweldig werken om je gedachten en emoties te ordenen en stap voor stap los te laten.
- Kies een rustige plek: Zoek een plek waar je niet gestoord wordt. Dit is jouw moment van rust.
- Schrijf over je gevoelens: Laat alles wat in je opkomt vrijuit vloeien. Geen censuur, geen oordeel!
- Reflecteer: Lees terug wat je hebt geschreven en denk erover na. Wat valt je op?
- Loslaten: Schrijf hoe je deze gevoelens kunt loslaten of ermee om kunt gaan. Voel de verlichting.
Dagelijks schrijven kan wonderen verrichten voor je gemoedsrust. Dus pak je pen en laat de woorden stromen!
Een nieuwe associatie met seks
Het gaat er uiteindelijk allemaal om een nieuwe, positieve associatie met seks te ontwikkelen.
Wees dus open om opnieuw te ontdekken met jezelf en je lichaam!
Tijdens het moment? Laat je gaan: voel de aanraking van je partner, luister naar elkaars ademhaling, en laat je gedachten los.
Ben je solo? Sta jezelf dan toe om langs je erogene zones (maak hier een praktische tip zin van.
Eerlijkheid en kwetsbaarheid is wat een band versterken. En openlijk zijn met je partner over je gevoelens en wensen biedt enorme potentie om samen nieuwe manieren van intimiteit te ontdekken.
Goede seks komt door een sterke emotionele verbinding en vertrouwen. Probeer daarom ook eens nieuwe vormen van intimiteit die niet direct met seks te maken hebben, zoals massages, samen koken of een lange wandeling maken. Deze activiteiten zijn perfect om de druk wat weg te nemen en jullie intieme band prioriteit te geven.
Zelfzorg moet staan op #1. Zorg dus goed voor jezelf; wees serieus met slapen, gezond eten en regelmatig bewegen. Een gezond lichaam en een rustige geest zijn een directe aanwinst voor een positiever zelfbeeld en een betere seksuele ervaring.
Vind je het tenslotte moeilijk om alleen door deze processen heen te gaan? Overweeg dan professionele hulp. Een seksuoloog of therapeut kan zeer waardevol zijn om oude patronen te doorbreken en nieuwe, positieve ervaringen op te bouwen.
Kortom, het herontdekken van seks als een bron van plezier en verbinding is een reis. Wees geduldig met jezelf, durf te experimenteren en blijf openstaan voor nieuwe ervaringen.
Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen
Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.
Klik op de link om meer te weten te komen over de methode: