Het Mannelijk Orgasme in Detail

Het mannelijk orgasme uitgelegd - Vrijen doe je zo!

De meeste mensen weten wel het antwoord op de vraag van wat een orgasme is. Ze weten waarom het plaatsvindt en ze begrijpen wat het veroorzaakt. Mannen en vrouwen ervaren orgasmes op een compleet verschillende manier, maar dat betekent niet dat het ene geslacht een beter orgasme heeft dan het andere.

Veel vrouwen vragen zich af hoe een mannelijk orgasme voelt. Sterker nog, zij stellen die vraag vaak aan mannen. De meeste mannen kunnen het echter niet uitleggen. Anderen zeggen dat het erg lijkt op een snelle lift die op hoge snelheid naar boven schiet. Terwijl hij wacht op de onvermijdelijke explosie, ervaart de man een een ondraaglijke spanning en een ongelofelijk gelukzalig gevoel.

Wat is een orgasme?

Om te kunnen begrijpen hoe dit voor een man voelt, is het belangrijk om te weten wat een orgasme nu precies is. Om te beginnen kan een orgasme gedefinieerd worden als de ritmische samentrekkingen van de spieren die worden veroorzaakt door het ontladen van opgebouwde seksuele spanning. Deze brengen een intens genot. De samentrekkingen gebeuren in de eerste instantie met intervallen van 0.08 seconden, net als bij vrouwen, en zijn verantwoordelijk voor het ejaculeren van het zaad. De pauzes tussen de samentrekkingen worden langer en de intensiteit neemt af na de eerste drie of vier. Dit wordt ook wel het “point of no return” genoemd. Dit is het moment waarop een man gewoon moet klaarkomen, ook als zijn moeder op dat moment de kamer in zou komen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Het Mannelijk Orgasme

Mannelijke orgasmes zijn aanzienlijk korter van duur dan het soort orgasmes dat vrouwen ervaren. Ze zijn ook intenser en kunnen over het algemeen slechts één keer voorkomen tijdens een sekssessie. Aan de andere kant kan een vrouw, wanneer zij op de juiste manier gestimuleerd wordt, meerdere orgasmes krijgen zonder dat ze tijd nodig heeft om bij te komen.

Tijdens een mannelijk orgasme komen er verschillende hormonen vrij, waaronder serotonine, stikstofmonoxide, norepinefrine, oxytocine, prolactine en vasopressine. Deze zorgen dat het vrijwel onmogelijk is voor mannen om na de seks actief, fris en fruitig te zijn. De meesten vallen dan ook na afloop in slaap, al is het maar voor eventjes.

Nu we het orgasme hebben beschreven, is er nog altijd de vraag: hoe voelt een orgasme voor een man?

Hoe voelt een mannelijk orgasme?

Eerst lijken de hersenen zich eventjes uit te schakelen, waarna een plotseling moment van helderheid volgt. Seks zorgt dat een man in een soort trance komt. Hij is er fysiek wel bij, maar zijn gedachten dwalen af. Zodra hij een orgasme heeft bereikt, wordt alles ineens weer helder. In ieder geval lang genoeg om te begrijpen wat er zojuist is gebeurd, voordat hij in slaap valt.

De orgasmische intensiteit varieert en is afhankelijk van hoe lang een man het kan volhouden voor dat hij klaarkomt. Over het algemeen doen de meest intense orgasmes zich voor wanneer hij bijna klaarkomt en vervolgens een paar keer terugtrekt. Het verschil tussen meteen aan die eerste drang toegeven en de uitdaging aan gaan om het uit te stellen is heel merkbaar. De meeste mannen die zich inhouden en langer doorgaan, zijn na afloop veel meer uitgeput.

Het mannelijk orgasme is kort van duur en voelt als een explosie. Veel mannen ervaren een tijdelijk verdoofd gevoel in hun lichaam na het klaarkomen. Hoewel het klaarkomen zelf heel goed voelt, zijn de meeste mannen daarna niet opgewonden meer en het euforische gevoel verdwijnt snel. Daarom wordt aangeraden vrouwen eerst te laten klaarkomen. Wanneer een man eenmaal klaarkomt, is hij namelijk niet zo geïnteresseerd meer om zijn vrouw te plezieren. In ieder geval niet tot hij hersteld is en klaar is voor de tweede ronde.

 

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

4 reacties op "Het Mannelijk Orgasme in Detail"

 1. Renee says:

  Jullie zeggen dat een jongen moet wachten tot hij weer klaar is tot de tweede ronde, maar hoe lang kan dat duren? ik heb echt een hoge sex drive dus ik wil wel dat mijn mannetje vaker achter elkaar seks met me kan hebben anders voel ik me niet voldaan...

  • Dylan says:

   Bij mij duurt het meestal 10-20 min maar dan is ie nog steeds niet zo hard als daarvoor. Maar volges mij verschilt het ook per man...

 2. Eveline says:

  Mannelijke orgasmes kunnen zo erg van elkaar verschillen, dat is echt bijzonder. Ik heb al veel bedpartners gehad dus ik kan er wel wat over vertellen.

  Een van mn vriendjes had altijd heel veel voorvocht voordat ie klaar kwam. Dat vond ik wel lekker als ik m pijpte, dan kon ik m lekker schoonlikken. Natuurlijk vond hij dat ook heel lekker. Als we dan seks hadden en hij kwam klaar dan trilde zijn hele lichaam en kwam hij met schokken en stoten klaar. Als ie er dan ook nog bij kreunde, dan voelde ik me echt zo van: dit heb ik goed gedaan.

  Maar een ander vriendje was heel anders. Die leek niks te voelen, of iig liet hij er niets van merken. Het enige wat hij deed was heel zachtjes een beetje zuchten. Hij kwam ook niet spuitend klaar, maar t droop wat meer uit zn pik. Dat vond ik wel wat minder geil. Maar het is ook realistisch. Niet iedereen komt zo klaar als in pornofilms. Als je als vrouw maar gewoon je best doet en je man laat genieten!

  Groetjes Eveline

 3. Jeffrey van Wijngaarden says:

  Ja,tot slot kan je ook je laten massaeren met een erotsch tintje kosten wel € 70,-- euro per Gebeurtenis maar dan heb je hierna een fijn gevoel en je komt tot Rust kijk maar op Internet bij Google

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *