Alle feiten over de menstruatie

Alle feiten over de menstruatie - Vrijen doe je zo!

Het is een onvermijdelijk gegeven: Alle meisjes krijgen vanaf hun twaalfde jaar te maken met de menstruatie. Het is een deel van je leven als vrouw zijn. Maar wat gebeurt er nu precies tijdens de menstruatie, behalve het bloed wat je 5 dagen lang ziet? Lees snel verder!

 

De eerste keer ongesteld

Tussen je negende en zestiende jaar krijg je er onherroepelijk mee te maken: Je wordt ongesteld. Je verliest hierbij een beetje bloed gedurende 5 achtereenvolgende dagen. Om dit bloed op te vangen kun je gebruik maken van maandverband of een tampons. In de meeste gevallen voel je als je ongesteldheid er aan staat te komen: Je bent misschien wat humeurig, of heb je hoofdpijn en een beetje buikpijn. Dit is normaal, want vlak voor de ongesteldheid zijn je hormonen druk aan het werk om alles voor te bereiden. Hierdoor ontstaan deze klachten.

Als je voor de allereerste keer ongesteld bent, betekent dit dat je geslachtsrijp bent. Met andere woorden, je hebt de mogelijkheid om zwanger te worden. Dus als je daarna seks hebt met een jongen, zonder gebruik te maken van een anticonceptiemiddel zoals een condoom, de kans groot is dat je zwanger raakt.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Zwanger worden

Tijdens de menstruatiecyclus wordt er iedere maand een slijmvlies aan de binnenwand van de baarmoeder opgebouwd, voor het geval dat er een bevruchting plaats gaat vinden. Iedere maand komt er één eicel, en heel soms twee eicellen, vrij die in de eileider terecht komt. Als er op dat moment mannelijke zaadcellen in de eileider aanwezig zijn, wordt de vrouwelijke eicel bevrucht zodat je vanaf dat moment zwanger bent. Het bevruchte eitje vervolgd de reis naar de baarmoeder, waar het zich in het slijmvlies aan de binnenzijde van de baarmoeder nestelt. In het lichaam wordt een heel proces gestart ter voorbereiding van het zwanger zijn.

Niet bevrucht eitje

Als de eicel in de eileider aankomt, en er zijn geen mannelijke zaadcellen aanwezig, dan blijft de eicel onbevrucht en worden alle eerder genomen voorbereidingen ongedaan gemaakt. Het opgebouwde slijmvlies aan de baarmoederwand wordt afgestoten wat je merkt aan het bloed en slijm wat uit je vagina komt. Dit wordt de menstruatie genoemd, en duurt ongeveer 5 dagen.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

De menstruatiecyclus stap voor stap

We spreken altijd van een maandelijkse cyclus, maar dat klopt niet helemaal. Vanaf de eerste dag van je menstruatie tot de eerste dag van je volgende menstruatie duurt gemiddeld 28 dagen, dus 4 weken.

We kunnen de menstruatiecyclus verdelen in 4 fases:

Fase 1 van de menstruatie:

De allereerste dag van de cyclus begint de bloeding via de vagina. Met andere woorden: Het slijmvlies, bloed en de onbevruchte eicel worden afgestoten door het lichaam.

Fase 2 van de menstruatie:

Vanaf ditzelfde moment, dus de eerste dag, begint het lichaam zich alweer voor te bereiden op de volgende mogelijke bevruchting. Er groeit alvast een nieuwe eicel in de eierstokken en het slijmvlies aan de binnenwand van de baarmoeder begint zich weer op te bouwen.

Fase 3 van de menstruatie:

Ongeveer 14 dagen na de eerste dag van de menstruatie, vind de eisprong plaats. De eicel verlaat de eierstok en gaat op reis naar de eileider, op zoek naar mannelijke zaadcellen. De eicel heeft ongeveer 24 uur om de bevruchting plaats te laten vinden. Als dit niet gebeurt, sterft de eicel af.

Fase 4 van de menstruatie:

Het slijmvlies heeft zich volledig voorbereid voor het ontvangen van het bevruchte eitje. Als dit eitje niet aankomt, omdat het niet bevrucht is, gaan alle alarmen af in je lichaam. De bevruchting is mislukt en alles wordt door het lichaam afgestoten en verdwijnt via de vagina naar buiten. Met andere woorden: We zijn weer bij fase 1 aangekomen, je bent weer ongesteld.

Als de eicel wel bevrucht zou zijn geweest, gaat het zich behaaglijke nestelen in de baarmoederwand en je raakt dus niet ongesteld. Dit betekent concreet dat je zwanger bent.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *