Wat is een erectie precies?

Wat is een erectie precies? - Vrijen doe je zo!

Een erectie is het stijf worden van je penis, in de meeste gevallen als je erg opgewonden bent. Als je net je lichaam aan het ontdekken bent, heb je dit vast al een keer gevoeld. Maar wat gebeurt er nou precies in je lichaam als je een erectie krijgt?

 

Wat is een erectie en hoe ontstaat deze?

Zoals je kunt voelen, zitten er in je penis geen botjes. De penis bestaat alleen uit weefsel en in totaal 3 zwellichamen. Als je opgewonden raakt, worden deze zwellichamen gevuld met bloed, waardoor de penis groter en harder wordt. Je krijgt een stijve, of wel een erectie. Deze extra aanvoer van bloed om de zwellichamen te vullen, worden de zenuwen rondom de penis geprikkeld waardoor de spieren zich ontspannen. Hierdoor stroomt er veel meer bloed in de penis dan normaal. Dit bloed wordt opgenomen door de zwellichamen. Dit zal je het eerste merken aan de basis van de penis, dus helemaal onderaan. Later ook in de eikel.

 

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Een erectie zonder dat je opgewonden bent

Het kan gebeuren, met name als je nog niet helemaal volwassen bent, dat je een erectie krijgt, zonder dat daar een seksuele prikkeling aan vooraf gaat. Dit kan soms op de vreemdste momenten gebeuren, wat erg gênant kan zijn. Ook hebben heel veel jonge mannen een erectie op het moment dat ze wakker worden. Dit heeft niets te maken met seksueel getinte dromen maar is een overblijfsel uit de REM-slaap. Dit treedt meestal op als je uit jezelf wakker wordt, dus niet als je door iemand plotseling gewekt wordt. Je kunt dit soort spontane erecties niet bedwingen of vermijden. Als je de erectie wilt laten verdwijnen, kun je je het beste niet op de erectie zelf concentreren, maar aan iets totaal anders denken.

Mogelijke erectieproblemen

Het kan wel eens voorkomen dat het je niet lukt om een erectie te krijgen of te behouden. Dit hoeft niet direct te betekenen dat je een probleem hebt. Het komt namelijk bij iedere man wel eens voor dat de erectie het even af laat weten. Oorzaak hiervan moet je meer zoeken in stress, zenuwen, vermoeidheid, te veel alcohol of natuurlijk gewoon geen zin in seks. Ja, dat laatste komt ook voor!

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Gemiddelde lengte penis? Gemiddelde omtrek penis?

Geen penis is gelijk, en daarmee heeft ook iedereen een verschillende penis in lengte, dikte en vorm. Een slappe penis meet tussen de 5 en de 13 centimeter. Tijdens een erectie meet deze zelfde penis tussen de 12 en de 17 centimeter, en een omtrek van 8 tot 12 centimeter.

Is een grote penis belangrijk?

Je hoeft helemaal geen lange of extra dikke penis te hebben om goed te zijn in bed. Je hebt niet alleen lekkere seks met je penis, maar ook met je mond, je handen en in feite je hele lichaam. De penis is daar maar een onderdeel van. Aangezien de meest gevoelige zenuwen van de vrouw aan het begin van de vagina zitten, is de lengte van de penis hiervoor niet erg belangrijk. Om deze zenuwen te stimuleren, kunnen sommige vrouwen de voorkeur hebben aan een wat dikkere penis.

Maar net zo als er verschillende penissen bestaan, zijn er ook allerlei formaten vagina’s. Een meisje met een smalle of een korte vagina, zal dus ook de voorkeur hebben aan een jongen die wat smaller of kleiner is.

Kun je je penis groter maken?

Op het internet wordt je helemaal doodgegooid met allerlei middeltjes om een gigantische erectie te krijgen. Trap hier niet in, want geen van deze middelen zijn bewezen penisvergroters. Wat je wel kunt doen is je schaamhaar rondom de penis af te scheren of in ieder geval korter te knippen. Hierdoor krijg je een optisch effect, waardoor de penis groter lijkt.

Erectieproblemen oplossen?

Het kan zijn dat je last hebt van erectieproblemen. Dat is niet erg. Er zijn meerdere methoden om deze erectieproblemen op te lossen. Klik op de link voor meer informatie:

natuurlijk erectieproblemen oplossen

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *