Je uiterlijk tijdens de puberteit

Je uiterlijk tijdens de puberteit - Vrijen doe je zo!

De puberteit is een erg lastige periode: Er veranderd van alles aan je lichaam, je voelt je onzeker en je gaat anders naar meisjes kijken. Wees gerust, het komt allemaal weer goed als alle hormonen een plekje gevonden hebben.

Je lichaam veranderd aan de buitenkant. Je kunt letterlijk zien dat je penis gaat groeien, dat je schaamhaar krijgt en op een dag krijg je ook nog een erectie. En tot overmaat van ramp voel je je ook anders. Je bent onzeker, je stem veranderd en je wordt steeds nieuwsgieriger naar alles wat met seks te maken heeft. Verwarrend allemaal? De pubertijd voor jongens is geen gemakkelijke periode. Gewoon even diep ademhalen en rustig verder lezen!

Je lichaam tijdens de puberteit

Niet alleen ga je je anders voelen, maar ook visueel veranderd er heel veel. We zetten alle veranderingen aan je lichaam even op een rijtje:

Je lichaam groeit

Allereerst gaat, vanaf je dertiende of veertiende jaar, je lichaam wat sneller groeien dan normaal. Een groeispurt noemen we dat. Dit kan in de lengte zijn, in de breedte of allebei. Ook worden je schouders en je borstkas wat breder. Je krijgt een wat mannelijker uitstraling. Het jongetje wat je vroeger was, gaat helemaal verdwijnen.

Haargroei

Bij de een zal het wat meer zijn dan bij de ander, maar over het algemeen verschijnen er op heel je lichaam haren. Eerst wat zachte en donzige pluisjes, maar deze worden later wat stugger en krijgen hun definitieve vorm. Je krijgt niet alleen haargroei in je gezicht, het begin van de baardgroei, maar ook onder je oksels en op je benen. Rondom je penis en op je balzak beginnen de haren ook te verschijnen. Pas veel later beginnen de borstharen te groeien. Maak je geen zorgen als je nog geen haren hebt, dat komt vanzelf. Bij de een is dit wat eerder dan bij de ander.

Help! Puistjes!

Door de verandering van de hormoonbalans, wordt bij sommigen de huis wat vetter waardoor puistjes kunnen ontstaan. Meestal in het gezicht, maar soms ook op de borst en op de rug. Als je hier inderdaad last van hebt, moet je niet gaan zitten pulken en uitknijpen, maar naar de drogist gaan voor een speciale crème of lotion die je huis minder vet maken. Gebruik in ieder geval nooit gewone zeep, want daar wordt je huis alleen maar droger van, waardoor er nog meer vet aangemaakt wordt.

Zweetgeurtjes

Je lichaam gaat tijdens de puberteit ook meer zweten, vooral onder je oksels. Dit, in combinatie met de haargroei onder de oksels, kan een beetje gaan ruiken. Dit is allemaal heel normaal! Koop een lekkere deodorant, douche je iedere dag en trek iedere ochtend een schoon shirt aan.

Je penis en je ballen

Natuurlijk gaan je geslachtsorganen ook groeien. Eerst zal je balzak, inclusief de ballen, groter worden. Daarna is je penis aan de beurt: Eerst in de dikte, en daarna in de lengte. Omdat de balzak en de penis gaat groeien in combinatie met de haargroei, zal je misschien weinig verschil zien. Als je wilt, kun je je schaamhaar scheren, waardoor de balzak en de penis er groter uitzien. In de meeste gevallen heeft de penis op je vijftiende zijn maximale grootte bereikt. Niet tevreden over je penis? Heb nog even geduld, want bij sommige jongens is de maximum grootte pas op het zestiende of zeventiende jaar bereikt.

Erectie

Als je een erectie hebt, betekend dit dat je een stijve piemel hebt. Je piemel gaat dan tijdelijk groeien, gaat meestal rechtop staan, en voelt hard aan. Een erectie kun je tijdens je puberteit zomaar spontaan krijgen, bijvoorbeeld in een zwembad. Is niet leuk, maar niks aan te doen. Later zullen deze spontane erecties verdwijnen. Je krijgt ook een erectie als je opgewonden bent, bijvoorbeeld als je aan het zoenen bent met je vriendin of als je aan seks denkt. Deze erectie is erg belangrijk, want het stelt je in staat om te neuken met een vrouw. Zonder een erectie is het erg lastig om je slappe piemel in een vagina te brengen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

En wat gebeurt er binnenin je lichaam?

Ook aan de binnenkant gaat er van alles veranderen. Op een bepaald moment ben je in staat om sperma te produceren en krijg je je eerste zaadlozing, je gaat anders naar je buurmeisje kijken en je krijgt interesse in seks en alles wat daar mee te maken heeft.

Meer weten? Lees dan verder in het artikel: Voor de jongens: Je gevoelens tijdens de puberteit

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *