Mindful Masturberen – 9 Tips Voor Een Bewuster Seksleven

Heb je er wel eens over nagedacht om een nieuwe dimensie in te gaan met je masturbatiegame? Sensuele seksuele zelfontdekking en persoonlijke groei doe je in het hier en nu, en dat is precies waar het allemaal om draait bij mindful masturberen, een vorm van zelfplezier die niet alleen je lichamelijke genot verdiept, maar ook nuttig kan zijn voor je emotionele en mentale welzijn.

Dus als je een intenser seksleven wilt ervaren en tegelijkertijd een groter gevoel van mentaal evenwicht wilt bereiken door bewuster met je seksualiteit om te gaan, dan is dit artikel voor jou. We gaan je precies vertellen wat mindful masturberen inhoudt en hoe je het doet, met 9 handige tips en tricks.

Dus wat is mindful masturberen precies?

Wist je dat wereldwijd het grote merendeel van de mannen (ongeveer 98%) en vrouwen (94%) met regelmaat genieten van dat hitsige solo-moment onder de lakens? Alhoewel het door sommige wijsgeren wordt gezien als een verspilling van je seksuele energie (daarover straks meer) kan masturberen ook een natuurlijke en gezonde vorm van zelfzorg en plezier zijn, zolang je het juist benadert…

En dat is precies wat mindful masturberen is. Door mindfulness-technieken toe te passen terwijl je aan het masturberen bent, kun je er een veel diepgaandere en verrijkendere ervaring van maken.

Bijvoorbeeld, door bewust je ademhaling te reguleren, je aandacht te richten op de sensaties in je lichaam, en te genieten van het moment zonder haast, kun je de weg naar plezier verlengen en intensiveren.

“Mindful masturberen gaat over bewustzijn brengen in je seksuele ervaring. Het draait allemaal om het in contact komen met je eigen lichaam, je verlangens, en het ervaren van seksueel genot op een dieper niveau.”

Dit betekent dat je, vergelijkbaar met tantra seks, niet haastig naar een orgasme streeft, en dat het orgasme niet per se het ultieme doel is! Sterker nog, mindful masturberen wordt ook wel eens vergeleken met edging, waarbij je bewust het moment van orgasme uitstelt en geniet van het volledige sensuele pad voor een diepere verbinding met jezelf en meer zelfcontrole leert te krijgen over je impulsen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Zijn er voordelen van mindful masturberen?

Mindful masturberen transformeert een routine-activiteit in een ontdekkingsreis naar jezelf, met rijke beloningen voor je (seksuele) welzijn:

  • Ontdek de diepten van je verlangens: Mindful masturberen nodigt je uit om op een intiem niveau met jezelf in gesprek te gaan. Hier leer je te luisteren naar je lichaam, zijn subtiele signalen te herkennen, en te ontdekken wat je nu werkelijk genot schenkt. Zo kun je je ware seksuele identiteit omarmen, perfect voor jezelf of tijdens de seks mét een partner.
  • Rust je geest uit: Het leven vandaag de dag is voor velen vrij hectisch, en de geest is vaak gespannen en overladen. Mindful masturberen is een welverdiende pauze van deze chaos. Door je aandacht naar het huidige moment te brengen, creëer je een ruimte van rust en kalmte. Een gevoel van vrede is niet alleen heilzaam tijdens de daad zelf, maar ook goed kan werken in je dagelijkse leven.
  • Vergroot je seksuele energie: Mindful masturberen brengt een verfrissende verschuiving in je benadering van seksuele ervaringen. In plaats van haastig het hoogtepunt na te jagen, nodigt deze methode je uit om elke fase van opwinding te koesteren, de opbouw van seksuele energie te omarmen en te voeden. Dit doe je door het orgasme uit te stellen of zelfs het bewust onthouden van het orgasme. Zo leer je de waarde in te zien van het gehele proces, niet alleen het einde ervan. Dit geduldige, meer aandachtige pad helpt je om een diepere bron van seksuele energie op te bouwen, want door elke sensatie te koesteren, ontwaak je niet alleen intenser genot, maar ontgrendel je ook een krachtige verbinding tussen lichaam en geest.

Jouw seksuele energie is een waardevol goed voor je algehele energie en levenskracht, evenals je capaciteit om seksuele vreugde met jezelf of een ander te ervaren, en veel intenser te maken!

“Door je seksuele energie bewust en nuttig te gebruiken, bereik je sneller wat je wenst, omdat het helpt om je brein te conditioneren in het geloof dat je waardig bent voor datgene wat je verlangt.”

  • Bouw een diepere connectie op: Mindful masturberen is ook heel goed voor je om een liefdevollere en meer accepterende relatie met je eigen lichaam op te bouwen. Omarm elke sensatie, voel elke ademhaling, en groei in je zelfliefde en -acceptatie!
  • Meer controle en bewustzijn: Door jezelf te trainen om het moment van climax uit te stellen, of zelfs op te sparen, leer je volledig aanwezig te zijn in tijdens de seks. Zo ontwikkel je een fijnere controle over je seksuele reacties. Een bewustzijn dat meer voldoening en verbinding met zich meebrengt in uiteindelijke ontmoetingen met een partner.

9 Tips voor mindful masturberen

Nu je beter weet wat mindful masturberen precies kan opleveren, wil je natuurlijk weten hoe je zelf aan de slag kunt gaan. Met dit lijstje aan tips kun je een uitstekend begin maken:

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

1. Creëer een Heiligdom voor jezelf

Het begint allemaal met je omgeving. Stel je voor dat je een rustig oord creëert, speciaal voor jouw sensuele zelfontdekking. Zacht licht, misschien wat kaarsen, rustgevende muziek, of zelfs de geur van wierook! Zo zorg je voor een setting die je helpt om je even van de buitenwereld af te sluiten en je volledig op jezelf te concentreren.

2. Scherm weg, vol in de fantasie

Als je graag masturbeert met visuele prikkels, zoals porno, dan zou je eens moeten overwegen om terug te keren naar je eigen fantasieën. Door schermen en externe beelden weg te laten, daag je jezelf uit om dieper in je eigen verbeeldingskracht te duiken. Dit betekent dat je je eigen scenario’s creëert, je eigen verlangens verkent, en een persoonlijk verhaal opbouwt dat jouw unieke seksualiteit weerspiegelt.

  • Stimuleer je verbeeldingskracht: Begin met het sluiten van je ogen en concentreer je op wat je innerlijk ziet en voelt. Wat zijn je diepste verlangens? Welke scenario’s maken je opgewonden? Visualiseer je eigen erotische verhaal. Zo maak je de ervaring veel intiemer en persoonlijker.
  • Emotionele connectie: Door je eigen fantasieën te gebruiken, maak je ook een diepere emotionele connectie met je seksualiteit. Je betreedt een wereld waar je volledig de controle hebt en je vrij bent om te verkennen en te experimenteren.
  • Creativiteit en ontdekking: Dit proces kan ook een verhoogde creativiteit met zich meebrengen in je seksleven. De ontdekking van nieuwe fantasieën en het herontdekken van oude biedt potentie om je seksuele ervaring verrijken en nieuwe kanten van jezelf te laten zien.

“De krachtigste seksuele computer is de menselijke geest. Waar schermen stoppen, begint de oneindigheid van de verbeelding.”

3. Let op je ademhaling

Je ademhaling is niet zomaar een fysiek proces; het vormt de brug tussen lichaam en geest. Door zowel dieper als bewuster te ademen, activeer je het parasympathische zenuwstelsel, wat zorgt voor ontspanning. Adem in vanuit je buik, langzaam en diep, en voel hoe elke ademteug je meer ontspannen en aanwezig maakt tijdens het mindful masturberen.

Probeer je ademhaling te synchroniseren met je bewegingen! Zo zorg je voor een ritme dat niet alleen ontspannend, maar ook uiterst opwindend is.

4. Verhoog je lichaamsbewustzijn

Voordat je begint, neem eerst even de tijd om je lichaam te ontdekken. Het gaat hier niet alleen om de bekende plekken, maar om je hele lichaam. Voel de textuur van je huid, merk de warmte op, en sta stil bij alle sensaties. Dit is een eenvoudige, maar zeer krachtige manier om een betere connectie met jezelf te maken en echt in het moment op te gaan.

5. Begin langzaam en bewust

Als je eenmaal begint, haast je dan niet. Laat elke aanraking bewust en bedachtzaam zijn. Merk op hoe elke aanraking uniek aanvoelt en hoe je lichaam daarop reageert. Zo kun je volledig in het moment zijn, voor een dieper en rijker genot.

6. Het gaat om de reis, niet om de bestemming

Vergeet het idee dat het allemaal draait om het bereiken van een climax! Bij mindful masturberen is het juist de reis die telt. Laat je meevoeren door elke sensatie, elke gedachte, zonder je te haasten naar het ‘doel’. Dit zorgt voor een veel rijker en bevredigender ervaring, waarbij je elk moment volledig in de beleving bent. Dwalen je gedachten af, breng ze dan gewoon zachtjes terug naar het hier en nu, naar de sensaties die je op dat moment ervaart.

7. Probeer te edgen

Speel eens met het concept van edging, het bewust uitstellen van je hoogtepunt. Door jezelf dichtbij de rand van climax te brengen en dan met voorbedachten rade even een pauze in te lassen, bouw je enorm veel spanning en genot op. Dit is niet alleen spannend, maar het versterkt ook de intensiteit van de ervaring wanneer je uiteindelijk besluit dat hoogtepunt te bereiken.

8.  Tijd voor reflectie

Wikkel jezelf in een warme deken, drink iets warms, of doe gewoon iets dat comfort met zich meebrengt. Sta even stil bij wat je hebt gevoeld. Wat heb je geleerd over jezelf? Hoe voel je je nu, vergeleken met voor je begon?

9. Regelmaat kan, maar ken je limieten

Het regelmatig beoefenen van mindful masturberen kan heel voordelig zijn voor je welzijn en zelfbewustzijn, maar, zoals met alles, is het belangrijk om je eigen grenzen te leren kennen.  Je wilt natuurlijk niet dat je kostbare tijd overheerst wordt door één aspect van je leven, hoe plezierig of nuttig het ook is.

Zoek dus naar een evenwicht waarbij je jezelf de ruimte geeft om te groeien en te ontdekken, zonder dat het ten koste gaat van andere belangrijke aspecten van je leven, zoals sociale interacties, werk, of andere vormen van zelfzorg en ontspanning.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *