10 Tips om Impotentie Snel de Baas te Zijn + 10 Oorzaken

Tips om Impotentie Snel de Baas te Zijn

Het kan iedere man gebeuren: Op het grote moment blijft je penis te slap om te kunnen penetreren. Of je erectie verdwijnt eerder dan je zou willen. Op zich geen groot probleem als het een enkele keer gebeurt. Maar als het steeds vaker, of zelfs continue, gebeurt wordt het een ander verhaal. Wat de oorzaken en de oplossingen zijn voor erectieproblemen en impotentie, lees je in dit artikel.

Het verschil tussen impotentie en erectiestoornissen

De begrippen Impotentie en erectiestoornis wordt veel doorelkaar gebruikt. Om alle misverstanden hierover even uit de weg te helpen, eerst hierover even een duidelijke uitleg: Als er gesproken wordt over een erectiestoornis, dan heb je zo nu en dan last van een slappe penis tijdens het vrijen. Iedereen kan hier in meer of mindere mate mee te maken krijgen. Vaak is een aanpassing in levenswijze al genoeg om hier verbetering in te brengen. Bij impotentie ligt dat wat anders. Hier is dan sprake van het feit dat er helemaal geen erectie meer tot stand kan komen. Het is dus een structureel probleem. Overigens wordt er vaak gedacht dat impotente mannen niet meer vruchtbaar zouden zijn, maar dat staat in principe helemaal los van elkaar. Impotente mannen produceren nog gewoon spermacellen, en kunnen ook gewoon klaarkomen. Maar een erectie blijft dan uit.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

De gevolgen van impotentie of erectiestoornissen

De gevolgen kunnen enorm zijn. Niet alleen het feit dat je geen erectie kunt krijgen, of niet voldoende, maar vooral de psychische klachten die daardoor kunnen ontstaan. Erectieproblemen kunnen leiden tot minder zelfrespect en zelfvertrouwen, wat zich onvermijdelijk gaat vertalen in relatieproblemen en/of problemen om een relatie te krijgen. Ook het contact zoeken met vrouwen zal flink stroever verlopen. Het algemene gevoel van het ‘niet-mannelijk-zijn’ overheerst de gedachten en zal uiteindelijk grote invloed hebben op veel onderdelen van het leven.

Hoe een erectie tot stand komt

Je ligt in bed met je partner en je begint elkaar te strelen. Je bent elkaar aan het opwinden en ‘automatisch’ krijg je een erectie, je krijgt een harde penis. Het krijgen van een stijve heeft een hele praktische functie: Zonder erectie is het nagenoeg onmogelijk om te penetreren, waardoor bevruchting, het originele doel van seks, dus ook heel lastig wordt. Het krijgen van een erectie is niet iets wat je kunt controleren. Met andere woorden: Een erectie kun je zelf niet op commando creëren, je bent hiervoor afhankelijk van de opwindende prikkels. Andersom werkt het ook: Als je prikkels krijgt, kun je een erectie niet tegenhouden. Het is dus een ongecontroleerd proces, net als je ademhaling en je hartslag. Ook dat kun je niet, of tot op bepaalde hoogte, controleren.

Op het moment dat je opwindende prikkels ontvangt, hetzij door streling, een geile gedachte, of iets wat je ziet, wordt er bloed in je penis gepompt waardoor deze op gaat zwellen. Je krijgt een stijve penis. Dit bloed wordt gepompt in de zwellichamen die zich in het verlengde van de penis bevinden. Deze zwellichamen bestaan uit een sponsachtig weefsel wat het bloed op kan nemen. De hoeveelheid bloed in de penis tijdens een erectie is wel tot acht keer zo veel als in slappe toestand.

Om een goede erectie te krijgen, en te houden, is dus voldoende toevoer van bloed nodig. Maar dat bloed moet ook in de penis blijven zitten om de erectie zo lang mogelijk te kunnen behouden. Hiervoor worden, door het lichaam, de aders die de afvoer van het bloed regelen nagenoeg afgesloten. Ook moeten de zwellichamen voldoende ontspannen zijn om uit te kunnen rekken als er meer bloed in gepompt wordt. Al deze elementen moeten goed werken, en ook nog eens samen kunnen werken, om een lange en stijve erectie te realiseren.

Mogelijke oorzaken van erectiestoornissen

Het niet, of erg moeilijk, kunnen krijgen van een goede erectie, heeft vrijwel nooit één enkele oorzaak. Het proces is heel complex, en de oorzaken kunnen dus erg divers zijn. En dan heb ik het niet alleen over lichamelijke oorzaken, maar ook over geestelijke oorzaken; Ook in je hoofd kun je onbewust een erectie blokkeren door bijvoorbeeld een slechte relatie, stress of het niet (meer) aantrekkelijk vinden van je partner.

Hoewel veel oorzaken met elkaar te maken hebben, en er in veel gevallen meerdere oorzaken aan te wijzen zijn, wil ik toch even één voor één benoemen:

Emotionele oorzaken van impotentie

Oorzaak #1: Stress

Stress is een ontzettend raar ding: Het heeft ontzettend veel invloed op allerlei lichaamsprocessen. Het is een bekend feit dat veel kwaaltjes en aandoeningen het gevolg kunnen zijn van overmatige stress. Ook een erectiestoornis kan het gevolg zijn van stress. Door de stress worden bepaalde lichaamsprocessen in een ‘stand-by’ stand gezet om energie vrij te maken voor meer belangrijke processen. Op zich is stress een natuurlijk verschijnsel, maar een overmaat aan stress kan (bijna letterlijk) dodelijk zijn. Zorg dus dat je je stress in de hand houdt, en dat je de tijd en de ruimte neemt om weer te ontspannen, zodat je lichaam, en dus ook je erectie, weer optimaal en efficiënt kan functioneren.

Oorzaak #2: Angst om te falen

Iedere man heeft wel eens last van een falende erectie. Op zich niet verontrustend, maar het kan je wel enorm onzeker maken. Als je erectie één keer faalt, kun je enorme angst hebben voor de volgende keer. In je gedachten ben je alleen maar bezig met die erectie en ben je bang dat het weer opnieuw gaat gebeuren. Alleen al deze gedachte en angst zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het ook deze keer niet gaat lukken. Je hebt het gevoel dat je ‘afgaat’ ten opzichte van je partner. Dit zal alleen maar voor meer angst en stress zorgen, waardoor ook de volgende keer een probleem gaat worden. Je komt nu in een vicieuze cirkel die lastig te doorbreken is. In feite moet je je gedachten verzetten, genieten van een lekker lang voorspel en niet denken aan die erectie. Je zult merken dat het dan plotseling wél lukt, waardoor je weer zekerder wordt van jezelf, met name voor de volgende keer.

Oorzaak #3: Relatieproblemen

Het vrijen, het opwinden van elkaar, lief zijn voor elkaar, kan volledig geblokkeerd worden doordat je te maken hebt met relatieproblemen. Het maakt niet uit wat de aard van de problemen is, maar het kan wel de genegenheid en de opwinding blokkeren. Dit is natuurlijk op te lossen, maar dan zul je eerst je relatieproblemen moeten erkennen om het daarna samen op te lossen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: praten, praten en nog eens praten!

Oorzaak #4: Rouwproces

Op emotioneel vlak kunnen je hersenen een blokkade veroorzaken als je bijvoorbeeld in een rouwproces zit. Je hoofd kan dan niet omschakelen naar genieten, naar seks, en dus ook niet naar een erectie. Je kunt dan nog zoveel prikkels ontvangen, maar een erectie zit er dan even niet in. Dit is gelukkig in de meeste gevallen van voorbijgaande aard.

Lichamelijke oorzaken van impotentie

Oorzaak #5: Diabetes

Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Je hebt dan problemen met de aanmaak van insuline, of je lichaam is ongevoelig voor insuline. Hierdoor wordt je bloedsuikerspiegel niet meer op een natuurlijke manier geregeld. Op zich kun je prima leven met diabetes, maar in veel gevallen zijn de aandoeningen en kwaaltjes die je als gevolg van deze suikerziekte kunt krijgen vele malen erger. In dit geval spelen lichamelijke problemen met de bloedvaten een grote rol, vaak in combinatie met een psychische blokkade.

Oorzaak #6: Beschadigde zenuwen

In het uiterst complexe proces om een stijve penis te krijgen, spelen de zenuwen een hele grote rol. Als deze zenuwen beschadigt zijn door bijvoorbeeld een operatie, door medicatie of door ziektes aan het zenuwstelsel, dan zal een harde en lange erectie erg lastig worden.

Oorzaak #7: Afwijkingen aan de aderen

Het kan ook gebeuren dat je voldoende bloed aangevoerd krijgt, maar dat dit bloed weer vrij vlot afgevoerd wordt omdat de aders die verantwoordelijk zijn voor de afvoer niet goed afgesloten worden. Hierdoor blijft het aangevoerde bloed niet in de penis, en zal een langdurige erectie in de weg staan.

Oorzaak #8: Zwellichamen

Onder invloed van (andere) medicatie kunnen de zwellichamen zelf ook de oorzaak zijn. De zwellichamen kunnen verharden, waardoor de niet meer kunnen ontspannen om meer bloed te kunnen ontvangen. Ook kunnen de zwellichamen beschadigen door een ruwe behandeling van de penis, bijvoorbeeld door het ‘breken’ van de penis. In de penis zitten geen botten, dus breken gaat natuurlijk niet. Maar zo wordt het ‘dubbelslaan’ van een stijve penis genoemd. Dit kan gebeuren als je heel hard aan het neuken bent, en de penis glipt uit de vagina waardoor deze met kracht dubbel kan klappen op het schaambeen van je partner.

Oorzaak #9: Verkalking van de slagaders

Tijdens het ouder worden, gaan de slagaders verkalken. De slagaders kunnen hierdoor minder bloed aanvoeren omdat ze eenvoudigweg aan de binnenzijde dunner worden. Ook worden ze minder flexibel. Om een erectie te krijgen, en te behouden, is een snelle bloedtoevoer nodig. Het mag duidelijk zijn dat dit lastiger is als je aders minder flexibel zijn en dunner zijn. Dat dit gebeurt als je ouder wordt, is bijna onvermijdelijk, maar je kunt dit proces wel uitstellen door zo gezond mogelijk te leven.

Oorzaak #10: Roken en alcohol

We weten het allemaal: Roken en overmatig alcohol drinken is funest voor je gezondheid. Beide hebben een zeer negatieve invloed op je vermogen om een harde en lange erectie te krijgen. Een enkel glaasje bier of rode wijn is niet zo erg, en kan soms zelfs positief werken op je seksleven, maar als je meerdere neemt is het effect beslist averechts. En als je voor langere tijd té veel alcohol drinkt, kan er blijvende schade ontstaan. Beperk dus je drinkgewoontes en stop met roken. en relatief gemakkelijke oplossing om meer plezier te hebben van de seks.

Is behandeling mogelijk zonder apparaten of medicijnen? 10 tips!

Een aantal van de eerder genoemde oorzaken kunnen niet vermeden worden, dat is wel duidelijk. Maar 95% van de gevallen van erectiestoornissen kunnen opgelost worden, of verbetert worden, door onderstaande tips toe te passen. Tot op zekere hoogte zul je, bijvoorbeeld bij diabetes, altijd last houden van erectieproblemen. Door het toepassen van onderstaande tips, kun je het in ieder geval wel een heel stuk verbeteren.

Tip #1: Stress vermijden

Stress heeft heel veel invloed op je lijf. Zeker bij overmatige stress, zonder periodes van ontspanning, gaan bepaalde lichaamsfuncties slechter werken. Eén daarvan is het vermogen om een stijve penis te krijgen. Probeer dus iets aan die stress te doen door allereerst te analyseren wat, en welke situaties, voor jou stress bezorgd. Als je dat uitgezocht hebt, kun je werken aan een oplossing hiervoor. Ok, je kunt stress nooit voor de volle 100% vermijden, maar 50% is al een hele verbetering. En neem de tijd om je te ontspannen zodat je lijf de kans krijgt om weer normaal te kunnen functioneren.

Tip #2: Vermijd seksuele ongelukjes

Nee, ik heb het hier niet over geslachtziektes, maar over eventuele beschadiging van je penis, en dan met name de zwellichamen. Als je neukt in een positie dat de penis redelijk gemakkelijk uit de vagina kan glijden, vermijd dan dat je heel hard stoot. Hard stoten als je penis uit de vagina glipt, kan leiden tot een penisbreuk, en kan de zwellichamen behoorlijk beschadigen. Dit geldt ook als je partner bovenop je zit: Als je penis in een vreemde, extreme, hoek wordt gebogen, moet je dit direct aangeven aan je partner. Ook hierdoor kun je je penis beschadigen.

Tip #3: Stoppen met roken

Tsja, een inkopper natuurlijk, maar ik wil het toch even vermelden. Roken is niet alleen heel slecht voor je longen en verhoogd je kans op longkanker, maar roken zorgt ook voor vernauwde bloedvaten. Deze vernauwing verhindert de toestroom van bloed in je penis, dus zal de erectie veel slechter zijn, en waarschijnlijk veel korter duren.

Tip #4: 50+? Laat je testosteronspiegel controleren

Dit is een tip die met name voor mannen van 50 jaar of ouder geldt: Als je ouder wordt, gaat de aanmaak van het mannelijk geslachtshormoon Testosteron achteruit. Een laag niveau zal zorgen voor een labiel humeur, geen zin in seks en slappe erecties die steeds korter gaan duren. Je kunt je testosteron laten meten bij je huisarts. Deze kan je ook helpen om dit weer op niveau te krijgen.

Tip #5: Ga lekker sporten

Het is een verkeerde benadering door te zeggen dat alle sporten kunnen bijdragen aan een betere erectie. Als je bijvoorbeeld heel veel van fietsen houdt, dan zou dat kunnen leiden tot problemen met je erectie. Je ballen en je penis staan continue onder druk als je aan het fietsen bent. Als je heel veel fietst, dan moet je je heel goed laten voorlichten over een juist zadel en een beschermende fietsbroek. Alle andere sporten, zoals joggen, dragen beslist bij aan een betere erectie. Door het sporten krijg je gezondere aderen, waardoor de erectie harder wordt, en langer aanhoudt. Daarnaast krijg je meer uithoudingsvermogen van sporten, wat bij de seks beslist van pas kan komen!

Tip #6: Matig je alcoholgebruik

Eén glaasje wijn of een pilsje kan je remmingen een beetje losmaken, wat zeker ten goede kan komen aan de kwaliteit van het vrijen. Ook op je erectie heeft dit weinig effect. Maar als je écht té veel drinkt, dan is het effect averechts. Half dronken met een vrouw naar bed gaan is zeer teleurstellend in zowel kwaliteit als in kwantiteit. En als je structureel teveel alcohol drinkt, kan er blijvende schade ontstaan waardoor je op de lange termijn moeite blijft houden om een erectie te krijgen en te behouden. Daarnaast zorgt het beperken van je alcohol-inname er ook voor dat je je fitter zult voelen, wat de kwaliteit van het vrijen sowieso positief zal beïnvloeden.

Tip #7: Vermijd hoge cholesterol en hoge bloeddruk

Een te hoge bloeddruk en cholesterol zorgen voor beschadiging van de bloedvaten, en beschadigde bloedvaten kunnen minder bloed doorlaten waardoor de erectie beduidend minder stijf zal worden en minder lang zal duren. Denk er wel om dat je je hoge bloeddruk en cholesterol niet gaat bestrijden met medicatie, omdat juist deze soorten medicijnen erectieproblemen als bijwerking hebben. Probeer liever om je bloeddruk en cholesterol op het juiste niveau te krijgen door natuurlijke middelen. Denk hierbij aan gezonde voeding en lekker bewegen.

Tip #8: Hou je gewicht in de gaten

Overgewicht, en zéker obesitas, kan een erg ongezonde situatie creëren. Niet alleen loop je dan meer kans op hart- en vaatziekten, maar ook op het krijgen van Diabetes Type 2. En zoals we eerder al zagen is het hebben van Diabetes één van de oorzaken van erectieproblemen. Daarnaast ben je zonder die dikke buik natuurlijk ook véél flexibeler in bed, wat het vrijen voor jezelf en voor je partner natuurlijk véél prettiger maakt.

Tip #9: Eet gezond en gevarieerd

Om op gewicht te blijven, je bloeddruk en cholesterol op niveau te houden en natuurlijk voor je algehele gezondheid, is het erg belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Niet alleen werkt je lichaam in het algemeen veel efficiënter, maar het zorgt ook voor een betere bloeddruk, wat natuurlijk weer ten goede komt aan een betere en langere erectie.

Tip #10: Gebruik géén anabole steroïden

Er zijn bepaalde bodybuilders en atleten die anabole steroïden gebruiken. Je ziet dan die enorme, getrainde lichamen die ogenschijnlijk heel viriel zijn. Maar als je bedenkt dat het gebruik van deze hormonen je ballen laten krimpen en de productie van testosteron doet laten dalen, dan krijg je toch wel een heel ander idee bij zo’n beeld. Niet aan beginnen dus! Ga gewoon lekker je ding doen, maar zonder deze hormonen.

Tot slot…

Met bovenstaande tips zijn al 95% van de gevallen opgelost. Ga er dus heel bewust mee bezig om de punten één voor één toe te passen in je leven. Niet alleen voor een hardere en langere erectie, maar voor je algemene gezondheid. Aan de andere kant is het belangrijk om de gedacht aan een erectie (…ik moet een erectie krijgen…ik moet een erectie krijgen…ik moet een erectie krijgen…) helemaal los te laten. Alleen al door deze stress zal het niet lukken. Neem lekker de tijd voor het voorspel en geniet. Die erectie komt dan in de meeste gevallen vanzelf weer terug.

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

1 reactie op "10 Tips om Impotentie Snel de Baas te Zijn + 10 Oorzaken"

  1. svetka says:

    Onderzoek laat zien dat als je gebruik maakt van Eco slim je tot wel 9 klio kan verliezen in 30 dagen. Om te kijken hoe Eco Slim dit kan moeten we kijken naar de ingrediënten: Guarana extract – Het vermindert de eetlust en stimuleert het vetverbranding proces. L-carnitine – Het bevordert het proces van de vetstofwisseling. Chitosan –Het beperkt de hoeveelheid vet die ons lichaam zal absorberen uit het voedsel dat we eten. Kelp extracten – Het zit boordevol mineralen en sporenelementen, aminozuren, vitaminen en mineralen. svetka.info/eco-slim-in-nederland-en-belgie-lees-beoordelingen-van-klanten-en-ontdek-dit-innovatieve-afslankproduct.html Overal waar onaangename vetophopingen zich hadden opgehoopt, was er niet langer een hobbel die door de kleding opdoemde. Dus ik ben tot nu toe erg tevreden. Dag 60: Ik heb mijn dieet aangepast aan mijn gewoontes, maar ik zorg er altijd voor dat ik niet te veel eet, laat staan ??dat ik teveel toevoeg aan de slechte dingen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *