Partner met Erectieproblemen? 6 Tips om Hem te Helpen

Als er één persoon is voor wie erectieproblemen erg vervelend zijn, dan is het natuurlijk de man die last heeft van deze problemen. Als je als man geen erectie meer kan krijgen, dan heeft dat een vernietigende impact op je seksleven. Seks is een belangrijk onderdeel van het leven van elke volwassene, en het is dus niet fijn om dat te moeten missen.

Vaak vergeten we echter iemand die er misschien wel net zoveel last van heeft: de partner van de man in kwestie. Als jouw partner niet in staat is om seksueel te presteren, dan heeft dat natuurlijk ook een flink effect op jouw eigen seksleven. Bovendien maakt dit het vaak moeilijker om het met je partner over seks te hebben, omdat veel mannen zich uit schaamte emotioneel afsluiten.

Zowel de man met het probleem als zijn partner willen daarom meestal niets liever dan het erectieprobleem oplossen. Als jij je partner daarmee wilt helpen, dan is dit hét artikel voor jou. Ik geen je namelijk een aantal handige tips waarmee jij je partner maximaal kan ondersteunen. Het gaat om de volgende zes tips:

  • Maak zijn probleem bespreekbaar
  • Spreek je waardering voor hem uit
  • Voorspel is enorm belangrijk
  • Ga samen naar de huisarts
  • Heb een beetje geduld met hem
  • Bouw samen een actievere levensstijl op

Tip 1: Maak zijn probleem bespreekbaar

Een eerste stap in het oplossen van het probleem, is het erkennen van het probleem. Als jij samen met je partner aan de slag wilt om zijn erectieproblemen op te lossen, is het van belang dat je hier een eerlijk gesprek over kan voeren. Dit kan lastig zijn, omdat veel mannen zich schamen voor seksuele problemen, en het er daarom liever niet over hebben.

Toch ben jij degene die hierover met hem het gesprek zal moeten aangaan. Jij bent als het goed is de persoon de hij het meest vertrouwt in de wereld, dus als hij het met iemand over zijn probleem zal hebben, dan is het met jou. Het is daarbij van belang dat je zelf het initiatief neemt, want van hem zal dit waarschijnlijk niet komen.

Allereerst kun je hem op deze manier mentale ondersteuning bieden, iets wat hij waarschijnlijk hard nodig heeft. Doordat hij het met jou op een normale manier over zijn probleem kan praten, gaat hij zich er waarschijnlijk minder voor schamen. Het zal voor hem daarom makkelijker worden om zijn probleem onder ogen te komen. Dit is een noodzakelijke eerste stap in het oplossen ervan.

“Alleen al het gevoel dat jij aan zijn kant staat, kan enorm helpen.”

Daarnaast kun je natuurlijk ook samen naar oplossingen zoeken. Vraag hem hoe hij denkt dat jij hem kan helpen. Waarschijnlijk weet hij zelf namelijk ook al wat. Als hij bijvoorbeeld niet naar de huisarts durft te gaan om het over zijn probleem te hebben, kan het helpen als jij met hem mee gaat.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Tip 2: Spreek je waardering voor hem uit

Ik heb al even aangestipt dat veel mannen zich flink schamen voor erectieproblemen. Ze voelen zich door hun probleem aangetast in hun eigenwaarde, en zullen zich veelal minder mannelijk voelen. Een kleine boost in zelfvertrouwen kan dan alles zijn wat hij nodig heeft. Zonder dit zelfvertrouwen is de kans namelijk klein dat hij de nodige stappen durft te zetten om te dealen met zijn erectieprobleem. Kortom: spreek je waardering uit.

Het klinkt misschien niet heel logisch, maar mensen die zich erg slecht voelen over zichzelf, hebben minder kans om hun problemen op te lossen. Sommigen denken dat het helpt om mensen continu op hun problemen te wijzen, omdat ze dan herinnerd worden dat ze er iets aan moeten doen. Dit klopt dus niet. Het werkt een stuk beter om iemand meer hoop en zelfvertrouwen te geven.

“Je gaat alleen ergens moeite in stoppen als je denkt dat je kans van slagen hebt!”

Dit kun je bijvoorbeeld doen door te laten merken dat je hem aantrekkelijk vindt. Door hem af en toe eens verliefd aan te kijken, of hem een compliment te geven over hoe hij eruitziet, kun je hem al vooruithelpen. Je laat dan namelijk zien dat je hem een echte man vindt. Dit is goed voor zijn gevoel van eigenwaarde, iets wat op dit moment wel een duwtje in de rug kan gebruiken.

Daarnaast kun je natuurlijk ook laten merken dat je hem waardeert als persoon. Je kan hem wat vaker bedanken als hij iets voor je doet, zodat hij zich nuttig voelt. Je kan ook vaker voorstellen om iets leuks te doen met zijn tweeën. Door leuke dingen met elkaar te doen die niks met seks te maken hebben, laat je zien dat je hem ook om andere redenen waardeert.

Tip 3: Voorspel is enorm belangrijk

Voor jou zal het voorspel waarschijnlijk steeds belangrijker zijn geworden voor je seksleven, omdat je partner natuurlijk steeds minder goed wist te presteren tijdens de daadwerkelijke penetratie. Jij weet inmiddels dus wel dat voorspel uiterst belangrijk is. Dat geldt echter niet alleen voor jou, maar ook voor je partner. Voorspel kan hem zelfs helpen met het oplossen van zijn erectieprobleem!

Het is namelijk zo dat meer en beter voorspel er daadwerkelijk toe leidt dat je sneller een erectie krijgt. Door meer aan voorspel te doen, kun je zijn erectieprobleem dus mogelijk verminderen. Dit effect is nog niet volledig onderzocht, maar het zal er zeker iets mee te maken hebben dat je meer opgewonden bent na lang voorspel. En hoe opgewondener je bent, hoe groter de kans op een erectie natuurlijk is.

Daarnaast zorgt voorspel voor een vermindering van stress. Wanneer je helemaal opgaat in het voorspel, en alleen nog maar bezig bent met elkaar, zal er voor stressvolle gedachten weinig plek meer zijn in je hoofd. Het kan prima zijn dat je dit niet wist, maar stress is één van de belangrijkste oorzaken van erectieproblemen (bron). Dit is waarschijnlijk de tweede reden zijn dat je als man sneller een erectie krijgt na langer voorspel.

“Hoe banger hij is dat hij geen stijve kan krijgen, hoe groter de kans dat die angst terecht is.”

Verder zal meer voorspel ook goed zijn voor zijn gevoel van eigenwaarde, en ik heb je eerder al uitgelegd waarom dat belangrijk is. Tijdens het voorspel heeft hij de kans om jou op andere manieren te bevredigen. Zo kun je laten zien dat hij nog steeds nuttig voor jou is op seksueel gebied. Aangezien dit precies is waar hij waarschijnlijk over twijfelt, is dit precies wat hij nu nodig heeft!

Tip 4: Ga samen naar de huisarts

Zoals ik al meerdere malen heb benoemd, schamen veel mannen zich als ze last hebben van een erectiestoornis. Ze kunnen hier vaak moeilijk over praten. Daar komt nog bij dat veel mannen het lastig vinden om hulp te accepteren, en liever alles zelf doen. De koppigheid van mannen keert zich op die manier tegen hen. Zelf je problemen willen oplossen is natuurlijk prima, maar soms heb je de hulp van een expert nodig.

Wanneer je als man je erectieproblemen wil oplossen, dan is hulp van de huisarts de meest trefzekere manier om dit te bereiken. Jouw huisarts weet hier nu eenmaal meer van af dan jij, en precies welke vervolgstappen er

te nemen zijn op dit gebied. Ik zou dus iedere man met erectieproblemen aanraden om gewoon naar de dokter te gaan. Jij zal hem misschien op dit gebied moeten overhalen. Zoals ik eerder al even noemde, ben jij waarschijnlijk de persoon die hij het meest vertrouwt. Daarom ben jij degene met de beste positie om hem aan te sporen tot het zoeken van medische hulp. Als iemand hem naar de huisarts kan krijgen, dan ben jij het wel!

“Maak duidelijk dat zijn probleem ook jouw probleem is.”

Dit kun je makkelijker maken door aanbieden om samen te gaan. Als jij met hem mee gaat, dan zal hij waarschijnlijk eerder durven om met een arts over zijn probleem te praten. Je maakt het wat laagdrempeliger, omdat hij niet meer degene is die de eerste stap hoeft te zetten. Bovendien laat je zien dat je je niet hoeft te schamen voor erectieproblemen, omdat jij je ook niet schaamt om met hem mee te gaan.

Tip 5: Heb een beetje geduld met hem

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf, is stress een belangrijke oorzaak van erectieproblemen. Als je iets wilt doen aan erectieproblemen, dan kun je als man het best zo min mogelijk stress ervaren in je dagelijkse leven. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, al helemaal voor iemand met een erectiestoornis.

Er is namelijk een grote kans dat je partner zich ernstige zorgen maakt over zijn probleem. Bovendien kan het hele circus van het proberen van verschillende oplossingen ook erg stressvol zijn, helemaal als meerdere van die oplossingen niet blijken te werken. Dit is natuurlijk onvermijdelijk, maar jij kan je partner hierin wel tegemoetkomen.

Je zal niet alle stress uit zijn leven kunnen wegnemen, maar je kan er wel voor zorgen dat jij hem geen extra stress bezorgt. Als hij bijvoorbeeld is vergeten om een klusje in huis te doen, zou ik je aanraden om niet al te boos op hem te worden. Ik snap dat partners soms irritant kunnen zijn, maar hij heeft nu al te veel aan zijn hoofd.

“Je kan helemaal gelijk hebben, maar soms kun je jouw opmerkingen beter inslikken.”

Kort gezegd is het belangrijk om een beetje geduld met hem te hebben. Het is gezien alle omstandigheden best begrijpelijk als hij af en toe iets vergeet, of er met zijn gedachten niet helemaal bij is. Probeer begrip voor zijn situatie te hebben, en hou dit altijd in je achterhoofd voordat je hem op dingen aanspreekt.

Tot slot zou je hem eens kunnen verrassen met een lekkere massage of leuk uitstapje. Dat een massage ontspannend werkt spreekt voor zich, en een uitstapje geeft hem wat afleiding (en het is natuurlijk gewoon leuk om samen wat te doen!).

Tip 6: Bouw samen een actievere levensstijl op

Eerder heb ik benoemd dat psychologische factoren vaak de oorzaak zijn van erectiestoornissen. Dit neemt echter niet weg dat er ook lichamelijke factoren zijn die erectiestoornissen veroorzaken of verergeren. Zo is je gezondheid van groot belang om stevige erecties te kunnen krijgen, en hoe kun je je gezondheid nou beter verbeteren dan door meer te gaan bewegen?

Zoals echter iedereen zal weten die ooit goede voornemens heeft gehad op Nieuwjaarsdag, is het één ding om jezelf voor te nemen om meer te bewegen, en iets heel anders om het ook echt te doen! Een actievere levensstijl kan, vooral in het begin, lastig vol te houden zijn. Dit is waar jij om de hoek komt kijken, want de steun van een partner kan hierbij doorslaggevend in zijn.

Als je samen sport, dan heeft hij een stok achter de deur om met je mee te gaan. Bovendien zal het leuker voor hem zijn om te sporten, omdat hij extra tijd met jou doorbrengt. Natuurlijk zal jij zelf ook de positieve gezondheidseffecten van het sporten ervaren. Los van het helpen van je partner heeft een gezondere levensstijl dus ook voordelen voor jou.

“Het is vaak makkelijker om jezelf teleur te stellen dan om een ander teleur te stellen.”

Elke vorm van sport zal in principe een positief effect hebben, maar als je je écht wilt richten op het erectieprobleem van je man, dan raad ik je aan om cardio te doen. Cardio is namelijk met name goed voor het verbeteren van de bloedsomloop. Wanneer een man een erectie krijgt, is dat omdat de penis vol bloed loopt. Een goede bloedsomloop is daarbij natuurlijk van groot belang.

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *