Beter In Bed Worden? 4 Tips Voor Geweldige Seks

Heb jij het idee dat jij tekortschiet in bed? Dat is ontzettend naar! Seks zou namelijk geweldig moeten zijn. Maar jij weet net zo goed als ik dat het soms behoorlijk tegen kan vallen. Gelukkig zijn er genoeg tips beschikbaar om jou tot een ware casanova in de slaapkamer om te toveren.

Slechte seks kan namelijk leiden tot onzekerheid en relatieproblemen en daardoor tot nog slechtere seks. Dit wil jij natuurlijk voorkomen! Daarom heb ik voor jou een aantal heel goeie tips. Lees hier de 4 beste tips voor geweldige seks.

Tip 1: Focus op háár

Zes op de tien vrouwen geeft aan dat ze niet krijgen wat ze willen in bed. Sterker nog: de helft van de vrouwen komt bijna nooit klaar. Ter vergelijking: 85 procent van de mannen komt altijd klaar. Dit is een enorm verschil. Je kunt je voorstellen dat dit de vrijpartijen op den duur kan verpesten. Als jullie een paar keer seks hebben en ze komt niet klaar, dan is dit misschien nog niet een groot probleem, maar als ze nooit klaarkomt, heeft ze er na een tijd ook geen zin meer in.

Dit komt onder andere doordat mannen veel sneller klaarkomen dan vrouwen. Voor vrouwen duurt het gemiddeld bijna een kwartier totdat ze klaarkomt, en dat is alleen als de man alles goed doet. Als je bedenkt dat de gemiddelde vrijpartij maar 3 tot 6 minuten duurt (exclusief voorspel, hier kom ik straks op terug), heeft de vrouw sowieso al bijna geen kans om klaar te komen.

Bovendien komen mannen veel makkelijker klaar. Mannen zijn nou eenmaal simpele wezens. Er is één gevoelige plek op de penis: de eikel (en dan bedoel ik het topje van de penis, niet je vriend). De eikel wordt bijna altijd betrokken bij seksuele handelingen: bij aftrekken, pijpen en penetratie wordt de eikel altijd gestimuleerd.

Vrouwen daarentegen zijn een stuk ingewikkelder. Vrouwen hebben wel drie plekken die gevoelig zijn voor stimulatie: de clitoris, de g-spot en de a-spot. Over de precieze ligging en werking van deze stimulerende zones lees je straks meer, maar weet in ieder geval dat je moet vragen wat zij fijn vindt en hier de tijd voor moet nemen.

Het belangrijkste voor vrouwen is communicatie en volhouden. Communiceer over wat zij fijn vindt en houd dit vol. Het werkt niet als je een halve minuut de clitoris aait en dan weer begint met penetratie.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Tip 2: Voorspel

Uit onderzoek van het AD blijkt dat er gemiddeld maar 5 tot 9 minuten aan voorspel wordt gedaan. Dit is behoorlijk ernstig, aangezien mannen meestal snel klaarkomen bij penetratie. Om even een duidelijk beeld te krijgen van wat er allemaal onder voorspel valt, som ik het even voor je op:

 • Flirten
 • Dirty talk
 • Zoenen
 • Strelen/masseren
 • Elkaar uitkleden
 • Vingeren, aftrekken
 • Pijpen, beffen en baffen

Tenzij jullie voor een quickie gaan, waarbij je daadwerkelijk snel wilt zijn, kost voorspel dus veel meer tijd dan 5 tot 9 minuten.

“De meeste mannen doen al meer dan een minuut over het losmaken van een BH. Ja, we hebben je door!”

Het is dus cruciaal om meer tijd te besteden aan voorspel. Voorspel zorgt namelijk dat jullie allebei extra geil zijn als jullie aan de daad beginnen. Zij is extra nat en hij is extra hard, wat de penetratie een stuk beter maakt.

Wees ook niet bang om al klaar te komen tijdens het voorspel. Soms is dit ook een fantastische ervaring. Bovendien is het voor mannen makkelijker om pauze te nemen tijdens het voorspel. Je kunt je bijvoorbeeld even volledig op haar richten.

Komt de vrouw al klaar tijdens het voorspel? Win-win situatie! De meeste vrouwen kunnen meerdere keren achter elkaar klaarkomen en blijven in ieder geval nog opgewonden na een orgasme. Jullie hoeven je dan in ieder geval geen zorgen meer te maken over of zij wel klaarkomt!

Tip 3: De erogene zones

Tijdens de seks, en vooral tijdens het voorspel, zijn de erogene zones heel erg belangrijk! We kennen allemaal een paar erogene zones, maar de meeste mensen kennen niet alle erogene zones.

Natuurlijk zijn niet alle erogene zones even stimulerend voor iedereen. De één wordt geiler van bepaalde erogene zones dan de ander. Als je alle erogene zones kent, kun je hiermee experimenteren om beter in bed te worden!

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Zijn erogene zones

De man heeft meer erogene zones dan je zou denken. Dit gaat veel verder dan alleen de eikel. Andere erogene zones van de man zijn:

Balzak

De balzak is een erogene zone die bij de meeste mannen nog wel bekend is. Veel vrouwen vergeten hier echter aandacht aan te besteden tijdens het aftrekken. Tijdens het aftrekken kun je met je andere hand bijvoorbeeld de balzak masseren, of je kan hem zelfs likken. Dit geeft een heel ander gevoel dan als je alleen maar op de eikel focust.

Anus

Via de anus van een man kun jij zijn g-spot bereiken. Ja, mannen hebben een g-spot. Deze g-spot is de prostaat. De g-spot zit ongeveer een halve vinger diep in de anus, aan de kant van de penis. Hoewel anale stimulatie vaak aan homoseksualiteit wordt gekoppeld, kunnen ook heteroseksuele mannen hier enorm van genieten.

Perineum

Is je vriend nou niet zo’n fan van een vinger in z’n kont? Dan kun je de prostaat nog op een andere manier bereiken: via het perineum. Het perineum is het gebied tussen de anus en de balzak.

Als je het perineum flink masseert met één of twee vingertoppen, kan dit hetzelfde effect hebben als anale stimulatie. Je kunt het perineum het makkelijkst bereiken als de man op z’n rug ligt met zijn knieën in de lucht. Je kunt ook proberen het perineum te masseren tijdens het aftrekken.

Haar erogene zones

Zoals ik eerder al schreef, heeft een vrouw alleen al in en rond haar vagina meerdere erogene zones. Ook de anus is voor vrouwen een erogene zone, dit is hetzelfde als bij mannen. Vrouwen hebben ook een perineum. Bij vrouwen zit hier echter geen prostaat. Toch kan het stimuleren van het vrouwelijke perineum prettig voelen, omdat hier veel zenuwuiteinden bij elkaar komen.

De clitoris

De meest bekende (en voor veel mannen de meest onbereikbare en onbegrepen) erogene zone van vrouwen is de clitoris. De clitoris is vergelijkbaar met een eikel, behalve dat de clitoris veel gevoeliger is dan de eikel. Wil je beter worden in bed? Dan is het cruciaal dat je de clitoris begrijpt. Veel vrouwen komen namelijk alleen klaar door goede stimulatie van de clitoris.

De meeste mannen denken dat de clitoris heel klein is. Het is het kleine bobbeltje (ongeveer zo groot als een erwt) boven de vagina. Dit is echter niet helemaal waar. De clitoris is namelijk een inwendig orgaan, met het uiteinde aan de buitenkant. Dit uiteinde is het gevoeligste plekje dat bovenaan de vulva zit.

De clitoris is echter ongeveer net zo groot als een penis. Aan de binnenkant van de vagina loopt de clitoris door. Hier zitten twee zwellichamen die (net als een penis) vollopen met bloed als de vrouw opgewonden raakt. Hierdoor zet de vagina uit en wordt het topje van de clitoris ietsje groter. Om goede seks te hebben moet een vrouw dus goed opgewonden zijn.

Wat is het fijnste voor vrouwen als het om stimulatie van de clitoris gaat? Dat verschilt per vrouw. Je kunt de clitoris strelen, likken of masseren. De ene vrouw vindt het fijn als je rondjes draait, de andere vrouw vindt het fijn als je op en neer beweegt over de clitoris. Het belangrijkste is wederom communicatie en consistentie. Wees consistent in je bewegingen, dan is de kans dat zij klaarkomt groter.

Voor sommige vrouwen is het topje van de clitoris zo gevoelig dat het pijn doet om deze hard te masseren, of zelfs te gevoelig om aan te raken. In dit geval kun je proberen de andere erogene zones in de vagina te stimuleren.

De g-spot

De g-spot zit aan de binnenkant van de vagina. Je kunt de G-spot een paar centimeter diep in de vagina vinden. Als je met je handpalm naar boven in de vagina gaat, zit er ergens aan de bovenkant een ribbeltje. Net hierachter zit een klein stukje sponsachtig weefsel. Dit is de g-spot. Lang werd gedacht dat de g-spot een apart orgaan was, maar het blijkt de achterkant van de clitoris te zijn.

De g-spot is voor de ene vrouw gevoeliger dan voor de andere en kan in theorie bij penetratie gestimuleerd worden. Dit gebeurt echter niet vaak. Je kunt de g-spot het beste bereiken door haar te vingeren. Door de ligging kun je met je vingers in de vagina gaan en de g-spot stimuleren en tegelijkertijd met je duim de clitoris masseren. Dit kan voor veel vrouwen extreem genot veroorzaken.

De a-spot

De a-spot is pas recentelijk ontdekt, dus veel mannen (en vrouwen) kennen deze plek natuurlijk niet. De a-spot ligt nog ietsje dieper in de vagina dan de g-spot; tussen de g-spot en de baarmoedermond.

“Het vrouwelijk lichaam is in de seksuologie lang onderbelicht geweest. In de laatste decennia leren we pas meer over de vrouwelijke erogene zones.”

De a-spot kan bereikt worden door heel diep te penetreren. Je zult hiervoor even moeten zoeken. Het is dan ook makkelijk als de vrouw eerst bij zichzelf op zoek gaat (met bijvoorbeeld een dildo) naar waar de a-spot zit. Zij kan nou dan begeleiden naar de a-spot.

Zeker omdat de a-spot het allerminst gestimuleerd wordt van alle erogene zones in de vagina, kan dit een heel nieuwe ervaring zijn. Hierdoor worden veel vrouwen natter, strakker en genieten ze nog meer van de seks. En geloof me heren, jullie daardoor ook! Hierdoor is de a-spot misschien wel de plek om op te focussen als jullie tegelijk willen klaarkomen.

De schaamlippen

Ook de schaamlippen kunnen erg gevoelig zijn. De schaamlippen zijn ideaal om mee te beginnen als je een vrouw gaat vingeren of beffen. Direct naar binnen gaan kan nog niet als ze nog niet nat is, en de clitoris is moeilijk te vinden en voelt vaak onprettig als ze nog niet opgewonden is.

Streel of lik daarom de schaamlippen om haar opgewonden te krijgen, in combinatie met zoenen, likken of bijten. Wat zij fijn vindt, heeft de leiding!

Tepels en borsten

Dit zou ook bij gedeelde erogene zones kunnen, want ook mannen kunnen opgewonden raken door het aaien van of bijten in de tepels. Bij vrouwen zijn de borsten en tepels toch nog een stuk gevoeliger. Wil je haar helemaal gek maken? Besteed dan ook aandacht aan haar borsten, dat is voor jou ook geen straf.

Gedeelde erogene zones

Buiten de geslachtsorganen om zijn er ook andere plekken op het menselijk lichaam die opwindend kunnen werken als je ze aanraakt. Deze plekken kun je bijvoorbeeld tijdens het voorspel likken, strelen, zoenen of bijten. Deze erogene zones zijn:

 • Oren
 • Hals (ideaal voor een zuigzoen)
 • Onderbuik
 • Binnenkant van de dijbenen
 • Onderkant van de voeten
 • Billen
 • Lippen/mond
 • Hoofdhuid/haar

Tip 4: Experimenteer

Hopelijk begrijp je nu beter wat je allemaal mist om geweldige seks te hebben: te weinig aandacht voor haar, te weinig voorspel en te weinig kennis over de erogene zones. Nu je dit allemaal weet, kunnen we het praktisch maken, en leuk!

Om écht goed in bed te worden, pas je al deze nieuwverworven kennis namelijk toe in de echte wereld. Dit kun je het beste doen door te experimenteren. Neem de tijd om samen uit te proberen wat jullie fijn vinden. Heel veel van de dingen die jullie nog nooit geprobeerd hebben, zijn waarschijnlijk tijdens het voorspel, dus neem hier meer dan 5 tot 9 minuten de tijd voor!

Experimenteer met verschillende vormen van stimulatie van de verschillende erogene zones, combinaties en verschillende standjes. Wissel ook af en toe af tussen penetratie en voorspel om te zorgen dat jullie langer kunnen genieten van de seks.

Ook kunnen jullie experimenteren met de plekken waar jullie seks hebben, met seksspeeltjes en misschien zelfs met andere mensen. Doe wat je hart (en vooral je lichaam) je zegt en dan zullen jullie geweldige seks hebben.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *