Je Uiterlijk Tijdens de Puberteit

Je uiterlijk tijdens de puberteit - Vrijen doe je zo!

De puberteit voor meisjes begint wat eerder dan voor de jongens. Er veranderd dan plotseling heel veel, zowel op je lichaam als in je lichaam. Je krijgt borsten, haren onder je oksels, je heupen worden wat breder en je schaamhaar begint te groeien.

Toch blijft het een lastige periode waarin je veel te verwerken krijgt. Door al deze nieuwe dingen, in combinatie met de nieuwe hormonen in je lichaam, ga je puberen. Je wordt een beetje opstandig, gaat wat meer nadenken over wie en wat je nu precies bent, en merkt dat het kleine meisje zich aan het ontwikkelen is tot een volwassen vrouw.

Je uiterlijk tijdens de puberteit

Je merkt het misschien al dat je gevoelens anders worden, maar dat is niet het enige. Er veranderd ook heel erg veel aan je lichaam. Dingen die je niet alleen zelf ziet, maar ook door anderen gezien worden. Dit maakt je natuurlijk erg onzeker, want ben ik nu wel aantrekkelijk, en wat vinden anderen nu van me? Laten we even op een rijtje zetten wat er allemaal veranderd tijdens de puberteit, niet alleen bij jou maar bij al jouw andere leeftijdsgenoten.

Je gaat groeien

Tijdens de puberteit ga je plotseling sneller groeien. Bij sommigen in de lengte bij anderen in de breedte, of beide. Dit noemen we een groeispurt. Bij meisjes begint dit proces eerder dan bij jongens. Ook de vorm van je heupen en je bovenbenen veranderd: Je wordt wat ‘ronder’.

Haargroei

Niet zo veel als bij jongens, maar ook de meisjes krijgen met haargroei te maken. Vooral onder de oksels en rondom de vagina. In mindere mate zal er haar gaan groeien op de benen en eventueel de armen. Veel vrouwen scheren de armen, benen en oksels regelmatig. Ook het scheren van het schaamhaar is populair vanwege de hygiëne en natuurlijke vanwege de schoonheid, hoewel dit laatste voor iedereen anders is. Gewoon doen wat je zelf leuk vind!

Wil je weten hoe je je schaamhaar moet scheren? Lees dan even verder in het artikel over hoe je je vagina moet scheren.

Borsten en schaamlippen

Vanaf ongeveer 10 jaar gaan je borsten een beetje groeien. Ook je binnenste schaamlippen gaan sterk groeien en kunnen door deze groei langer worden dan de buitenste schaamlippen. Dit is helemaal niet erg, want het grootste deel van de vrouwen hebben dit. Je heupen worden wat breder en je bovenbenen worden wat ronder.

Help, ik heb puistjes!

Door de hormonen die tijdens je pubertijd door je lichaam razen, wordt je huid wat vetter waardoor, met name in je gezicht, puistjes kunnen ontstaan. Bij de een wat meer dan de ander. Was daarom nooit je huid met gewone zeep, want daarvan krijg je een droge huid die nog meer vet aan gaat maken. Koop bij de drogist een speciaal product voor het reinigen van je gezicht.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Je gevoelens tijdens de puberteit

Ook veranderd er heel veel in je lichaam. De dingen die een ander niet ziet, maar jij voelt ze wel! Lees snel verder in het artikel: Je gevoelens tijdens de puberteit.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *