Wat Is de Clitoris en Hoe Geef Je Haar een Clitoraal Orgasme?

De clitoris is veelal het meest gevoelige plekjes van het vrouwelijk lichaam. Het is eigenlijk heel bijzonder hoe er in zo’n klein bolletje (de clitoris heeft een doorsnede van een paar millimeter) zoveel zenuwuiteinden kunnen zitten. Omdat de clitoris zo klein is, hebben mannen soms moeite om de clitoris te vinden en hier goed aandacht aan te besteden.

Want ook dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Juist omdat de clitoris zo gevoelig is, kun je er niet alles mee doen wat je wilt. Daarnaast zijn er vrouwen wiens clitoris gevoeliger of minder gevoelig zijn dan die van andere. Daarom heb ik dit artikel geheel gewijd aan de clitoris: wat voor magisch plekje is het nu, en hoe geef je je partner een clitoraal orgasme?

clitoris2

Wat is de clitoris?

De clitoris is dus een van de gevoeligste plekjes van de vrouw. Eigenlijk kun je de clitoris het beste vergelijken met de eikel van de man. Wat veel mensen niet weten, is dat slechts een heel klein deel van de clitoris van buitenaf zichtbaar is. Het grootste deel van dit geslachtsorgaan bevindt zich in het lichaam van de vrouw!

Het zichtbare deel van de clitoris bevindt zich bovenaan de vagina, op het punt waar de twee binnenste schaamlippen bij elkaar komen. Dit is dus eigenlijk de ‘eikel’ van de gehele clitoris. De clitoris zwelt ook op wanneer een vrouw opgewonden wordt, net als de penis van de man. De clitoris wordt dan beter zichtbaar en komt achter de ‘voorhuid’ vandaan.

clitoris1

Zelfs dan kun je de clitoris vaak alleen zien als je de binnenste schaamlippen opzij duwt. Veel mannen weten dit niet, daarom hebben sommige heren moeite met het vinden van de clitoris. Nu je weet waar hij zit en hoe hij eruitziet, wordt het veel makkelijker om de clitoris te stimuleren en je partner een heerlijk orgasme te geven.

Maar hoe zit het dan met het deel van de clitoris dat in het lichaam van de vrouw zit? Dat deel heeft ook zeker een functie. De binnenkant van de clitoris functioneert als een soort zwellichaam. Dit is een soort kussentje voor bij het vrijen; door het opzwellen van de zwellichamen is het makkelijker om een vinger of penis naar binnen te krijgen bij de vagina en doet dit geen pijn.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Voordat je de clitoris gaat stimuleren…

Een man opgewonden maken en hem een orgasme geven is over het algemeen heel makkelijk. Dat weet je waarschijnlijk van jezelf wel: je hoeft jezelf alleen maar af te trekken, of je nou heel opgewonden bent of niet, en uiteindelijk krijg je vanzelf een orgasme. Zo werkt het bij vrouwen dus niet. Vrouwen hebben meer tijd nodig om op gang te komen en opgewonden te raken.

Daartegenover staat wel weer dat ze hele intense orgasmes hebben. Waar mannen zo’n 5 tot 10 seconden klaarkomen, duurt dat bij vrouwen soms wel een halve minuut! Voordat je daar echter bent, moet je haar opgewonden genoeg maken. Met 8000 zenuwuiteinden is de clitoris veel te gevoelig om direct op af te duiken.

Dat betekent: voorspel! Met voorspel bedoel ik eigenlijk alles voordat je overgaat tot (orale) seks. Je bent lekker intiem met elkaar bezig en bouwt langzaam op naar jullie hoogtepunten. Dat begint al bij het knuffelen en het zoenen. Neem hier lekker de tijd voor, zorg dat jullie allebei lekker opgewonden zijn.

clitoris3

Vervolgens ga je haar lichaam verkennen. Tijdens het zoenen kun je al je handen over haar lichaam laten bewegen. Doe dit zacht en verken zo veel mogelijk plekjes. Je hoeft heus niet alleen de geslachtsdelen te stimuleren om haar opgewonden te maken. Begin gewoon met het strelen van haar armen, buik, rug, enzovoorts.

Nu kun je haar borsten en tepels stimuleren. Begin met het zachtjes masseren van de borsten. Vrouwen vinden het heerlijk als je langzaam van buiten naar binnen gaat – dus van minder gevoelig naar erg gevoelig. Vergeet ook niet je mond en tong te gebruiken! Ze vindt het fantastisch als je haar borsten zoent en aan haar tepels likt en sabbelt. Ik garandeer je dat ze daar ontzettend opgewonden van raakt.

Terwijl je dit doet, laat je je hand langzaam over haar buik naar beneden glijden, over haar slipje. Stimuleer haar vagina door haar slipje heen door eroverheen te wrijven, druk te zetten en te masseren. Focus niet alleen op de vagina en de clitoris zelf, maar ook het gebied eromheen. Vrouwen worden het meest opgewonden als je ze teaset, dus eerst de gebieden rondom de geslachtsorganen stimuleert.

Haar clitoris verwennen

De kans is heel groot dat je partner nu lekker opgewonden is. Haar vagina is vochtig, haar zwellichamen hebben zich opgezet en de clitoris is beter zichtbaar. Dat betekent dat je kunt beginnen met het gerichte stimuleren van de clitoris. Trek haar slipje uit en begin weer met het wrijven over de vagina. Dat voelt toch weer een stuk intenser dan met slipje aan, en je bouwt verder op naar de clitoris.

Nadat je haar vagina hebt gemasseerd, tussen haar lippen hebt gewreven of zelfs met je vinger in haar vagina bent geweest, kun je overgaan op de clitoris. Wees daarbij heel voorzichtig; je weet dat de clitoris heel gevoelig is. Zorg dat je vinger(s) goed vochtig zijn, dit maakt de aanraking een stuk prettiger voor haar. Dit kun je zelf doen met wat speeksel, of je maakt je vinger nat door deze even in haar vochtige vagina te laten glijden.

Het kan helpen om over haar lichaam naar beneden te kussen en je hoofd op ongeveer de hoogte van haar vagina te brengen, zodat je beter kunt zien wat je doet en waar de clitoris zit. Duw met je vingers voorzichtig de binnenste schaamlippen wat opzij, zodat de clitoris goed zichtbaar is en klaar voor jouw aanraking.

Begin met een lichte aanraking, bijvoorbeeld heel zachtjes een rondje wrijven op haar clitoris. Kijk hoe jouw partner reageert. Als haar clitoris heel gevoelig is, zal er al een rilling door haar lichaam heen gaan en zal ze zich misschien zelfs terugtrekken. Dat betekent dat je nog voorzichtiger te werk moet gaan. Laat ze juist niets merken? Dan heeft ze ofwel geen gevoelige clitoris, ofwel zit jij op het verkeerde plekje 😉

Stimuleer haar clitoris op verschillende manieren. Wrijf erover heen van boven naar beneden, maak cirkeltjes of beweeg je vingers heen en weer. Wissel ook af in de druk die je zet. Begin bijvoorbeeld met een hele zachte aanraking, maar zet steeds meer druk om haar nog meer opgewonden te maken. Een andere goede techniek is door zachtjes op de clitoris te kloppen met je vingertoppen.

Ondertussen vergeet je ook de rest van haar lichaam niet! Het is juist heerlijk voor de vrouw als je haar op verschillende plekken tegelijk stimuleert. Zoen haar dus in haar nek, lik aan haar tepels of vinger haar met je andere hand terwijl je haar clitoris aan het verwennen bent. Hoe meer dingen je tegelijk doet, hoe eerder zij op haar hoogtepunt komt.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Het ultieme genot: haar clitoris likken voor een clitoraal orgasme

Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten orgasmes bij vrouwen. Allereerst hebben we het vaginale orgasme. Dit is een orgasme dat de vrouw ervaart bij penetratie, dus puur doordat de penis in de vagina heen en weer beweegt. De clitoris wordt dan niet (direct) gestimuleerd. Lang niet alle vrouwen kunnen echter een puur vaginaal orgasme krijgen.

clitoris5

Zij gaan daarom vaak voor het clitoraal orgasme; een orgasme door de clitoris te stimuleren. Dit is eenvoudiger, omdat de clitoris heel gevoelig is, en ook makkelijker omdat er geen penetratie voor nodig is. De meeste vrouwen masturberen ook door over hun clit te wrijven, en niet per se door een dildo of vibrator te gebruiken.

Voor vrouwen is het al lekker als je met je vingers over de clitoris heen gaat. Maar waar ze nog beter van klaarkomen, is door de clitoris te likken. Orale seks wordt vaak als de beste manier gezien om een vrouw klaar te laten komen, dus het is belangrijk dat je jezelf deze techniek eigen maakt!

Als je haar oraal gaat bevredigen, begin dan langzaam. Geef haar een lange lik van onder naar boven, met een brede tong. Ga over haar hele vagina heen en eindig bij haar clitoris. Dan ga je langzaam weer naar beneden, maar nu met de onderkant van je tong. Deze is heel zacht in vergelijking met de ruwe bovenkant, wat een heel andere sensatie geeft aan je partner!

Herhaal deze likken een paar keer, en ga dan gerichter over op de clitoris. Wissel af in je technieken. Gebruik de ene keer het wat hardere puntje van je tong, waarmee je meer druk zet. Dan maak je je tong juist weer breed en laat je haar heerlijk de structuur van je tong voelen terwijl je haar likt. Probeer dingen uit en kijk hoe ze daarop reageert; haar lichaamstaal en kreunen verraden meer dan ze zou denken.

Het meest ideale is wanneer je haar tegelijkertijd vingert en haar g-spot bevredigt. Dit in combinatie met het likken zorgt ongetwijfeld voor een heerlijk orgasme. Op onze site vind je nog veel meer artikelen over het beffen en vingeren van je partner. Gebruik die met je nieuwe kennis over de clitoris, en ik verzeker je dat je haar tot ongekende hoogten zal brengen!

clitoris6

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *