Alternatief Daten: Ga Speeddaten!

Alternatief daten, ga speeddaten! - Vrijen doe je zo!

Sinds een jaar of zeven worden er in Nederland steeds meer mogelijkheden geboden om te speeddaten. Is weer eens wat anders dan een datingsite en wordt gezien als een algemeen geaccepteerde manier van alternatief daten. Maar wat is speeddaten nou precies en werkt het ook echt? Wij gingen op pad en zochten het voor je uit!

Hoe is speeddaten ontstaan?

Er zijn ongeveer 2 miljoen alleenstaanden in Nederland. Een deel daarvan is erg blij om alleen te zijn, ieder om hun eigen reden. Maar het overgrote deel wil toch een partner zoeken en vinden. Maar er is ook dat drukke leven met studie, werk en sociale verplichtingen! Er is gewoon geen tijd om op zoek te gaan naar een partner, of om je in het uitgaansleven te storten. Voor deze categorie singles is een datingsite vaak niet een optie, omdat ze liever iemand in het echt willen zien, en niet alleen maar een slecht fotootje en een belabberd geschreven profiel.

Het fenomeen Speeddaten is overgewaaid uit Amerika, en vult dit gat op een prima manier. Het principe gaat als volgt: Op een bepaalde avond komen allemaal singles bij elkaar in een georganiseerde setting. Iedere vrouw en iedere man hebben 10 minuten (dit verschilt per bureau) de tijd om met elkaar te spreken om een eerste indruk te krijgen. Deze eerste indruk is erg belangrijk bij speeddaten, want binnen deze 10 minuten moet je bepalen of je iemand de moeite waard vindt om beter te leren kennen, of niet.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Wij gingen voor je op pad

Allereerst moet je je inschrijven bij een speeddating bureau. We gaan hier geen namen noemen, want dat zou niet eerlijk zijn. Maar het bureau waar wij mee in zee gingen had alles goed voorelkaar. Op het moment dat we de inschrijving deden, hebben we onszelf in detail beschreven, en daarnaast aangegeven wat we zochten. Volgens de gegevens van het bureau, wordt er aan de hand van deze gegevens een eerste selectie gemaakt van personen die mogelijk bij elkaar kunnen passen. Op deze manier verdoe je je tijd niet met onmogelijke kandidaten die je helemaal niet ziet zitten.

Daarna was het even wachten, maar uiteindelijk kregen we een uitnodiging voor de grote avond. Op ons paasbest gingen we op pad.

De avond zelf

Op onze speeddate avond (voor heteroseksuelen) waren bijna 28 vrijgezellen, evenredig verdeelt in mannen en vrouwen. We hadden dus ieder 14 speeddates te verwerken. Vooraf kregen we een zogenaamd match-formulier waarop je na iedere speeddate aan kunt geven of die betreffende persoon mogelijk interessant is of helemaal niet.

De speeddates waren soms erg vervelend, sommige erg interessant en er waren ook sommige dates waar werkelijk geen stom woord uit kwam. Maar we hebben on s er doorheen geslagen, en aan het einde van de avond hebben we met een voldaan gevoel ons match-formulier ingeleverd.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Het vervolg…

Na de bewuste avond, zijn door het bureau alle formulieren vergeleken op gematchte ‘likes’. Als er een ‘like’ van twee kanten is, krijgen beide per mail het mailadres van de ander. Het is dan aan jou om te mailen voor een eventuele vervolgafspraak. In ons geval hadden we geen matches. Zelf hadden we een drietal ‘likes’ ingevuld, maar dat bleek dus niet wederzijds te zijn. Erg jammer, maar we hebben in ieder geval een leuke avond gehad en ontzettend veel plezier gehad!

We hebben voor jou de voor- en nadelen van het speeddaten op een rijtje gezet.

De voordelen van speeddaten

 • Je hebt meerdere dates op dezelfde avond, dus je kunt maar uitkiezen.
 • Je dates worden vooraf geselecteerd, dus je verdoet geen tijd met onmogelijke dates die je helemaal niet ziet zitten.
 • Speeddaten geeft minder stress dan een normale eerste date. Niemand is daar voor jou alleen, en uiteindelijk is iedereen met hetzelfde doel bezig. Het is dus minder eng.
 • Je kunt in een relatief korte tijd heel veel mensen ontmoeten.

De nadelen van speeddaten

 • Bij speeddaten heb je enorm veel keus. Dit kan negatief gaan werken. Vergelijk het maar eens met de menukaart bij de pizzeria: Te veel keus waardoor je niet weet wat je moet kiezen.
 • Door het grote aanbod, is de kans vrij groot dat je een verkeerde keus maakt.
 • Je moet van jezelf wel spontaan zijn, en een beetje kunnen babbelen. Als je dit niet van nature hebt, is 10 minuten héél erg lang!
 • Speeddaten gaat voornamelijk over het uiterlijk. Je kunt nooit iemand leren kennen in die paar minuten. Natuurlijk merk je wel of er een klik is, maar in de praktijk zal dit voor het grootste deel over uiterlijke eigenschappen gaan.
 • Op het moment dat blijkt dat jij geen matches hebt, is dat erg slecht voor je zelfvertrouwen.

Gewoon proberen!

Als je positief tegenover speeddaten staat, is het beslist de moeite waard om het een keer te proberen. Leg voor jezelf de lat niet te hoog, dan is de teleurstelling niet zo groot als er geen matches zijn. Ga er heen met de nodige humor en wacht gewoon af wat er op je pad komt. Als er geen matches zijn, heb je uiteindelijk wel een hele leuke avond gehad.

Wij hebben in ieder geval veel gelachen en een heerlijke avond gehad!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

1 reactie op "Alternatief Daten: Ga Speeddaten!"

 1. Lotfi says:

  Ik ben single en ik heb lang niet meer sex gehad met een vrouw. Ik denk daar iedere dag weer over waarom lukt het me niet ik weet dat ik heel verlegen ben. Maar dat zijn er meer ik mankeer waarschijnlijk iets wat vrouwen afstoot? En ik vind het het pretigse is wat bestaat.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *