6 Tips voor Langere, Hardere en Betere Erecties

Als er één ding is waar maar weinig mannen tevreden mee zijn, dan is het wel hun erectie. Of ze nu erectieproblemen hebben of gewoon een minder harde erectie dan ze eigenlijk zouden willen, alle mannen hebben wel iets te klagen. Een betere erectie is dan ook iets waar maar zeer weinig mannen nee tegen zullen zeggen. Het goede nieuws is: dat kan!

De hardheid van je erectie kun je namelijk flink verbeteren, en heel moeilijk is het niet eens! Met een aantal simpele tips moet het je lukken om je erecties harder te krijgen. Zelfs voor mannen met een erectiestoornis kunnen deze tips een groot effect hebben, en het vaak zelfs weer mogelijk maken om seks te hebben. Ik raad je dan ook aan om deze tips zo snel mogelijk in de praktijk te brengen!

Tip 1: Gebruik L-arginine

Misschien denk je al wel te weten dat je met pillen een hardere erectie kan krijgen, en je hebt mij waarschijnlijk inderdaad niet nodig om je te vertellen dat pilletjes als Viagra hier goed voor zijn. Toch is L-arginine een ander soort pilletje. L-arginine is namelijk een natuurlijke, lichaamseigen stof die je als voedingssupplement kunt kopen. Ik heb het dus niet over synthetische, farmaceutische geneesmiddelen.

“Waarom zou je risicovolle medicatie gaan gebruiken als er ook meer natuurlijke opties zijn?”

Het belangrijkste voordeel van het feit dat L-arginine een natuurlijk hulpmiddel is, is dat je er doorgaans geen bijwerkingen van hoeft te verwachten. Je moet je dan natuurlijk wel aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houden, want als je te veel slikt, kun je zelfs bijwerkingen krijgen door vitamine C. Mannen met hartproblemen kunnen L-arginine mogelijk niet veilig gebruiken, dus die moeten eerst even met een huisarts in gesprek.

De effectiviteit van L-arginine is wetenschappelijk bewezen. Je krijgt er dus bewezen betere en hardere erecties door (bron). Allereerst krijgt L-arginine dit voor elkaar door het verhogen van je libido. Over het algemeen krijg je makkelijker een erectie, en ook hardere erecties, naarmate je meer opgewonden bent. L-arginine helpt je hier dus bij.

Daarnaast zorgt L-arginine voor een verbeterde bloedsomloop. Ook dit is essentieel als je hardere erecties wil, want de hardheid van een erectie wordt eigenlijk alleen maar bepaald door de hoeveelheid bloed die in de zwellichamen kan stromen. Bij een beter functionerende bloedsomloop kan er natuurlijk meer bloed in die zwellichamen stromen, en wordt je erectie dus harder.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Tip 2: Zorg dat je meer onverzadigd vet binnenkrijgt

De woorden “vet” en “gezondheid” worden niet vaak met elkaar geassocieerd. Als ik jou vertel dat het eten van onverzadigde vetten ervoor zorgt dat jij betere, hardere erecties krijgt, reageer je daar dus misschien een beetje sceptisch op. Waarschijnlijk ben je echter in de war met verzadigde vetten, die wél heel slecht voor je zijn. Onverzadigde vetten zijn daarentegen juist zeer gezond.

“Onverzadigd vet is zelfs zo gezond dat de meeste artsen adviseren om meerdere keren per week vette vis te eten!”

Het effect dat onverzadigd vet heeft op de hardheid van je erecties, heeft wederom te maken met je bloedsomloop. Allereerst zorgen onverzadigde vetzuren ervoor dat blokkades in je bloedvaten worden opgelost, waardoor bloed beter kan worden rondgepompt door je lichaam. Daarnaast zijn ze goed voor de gezondheid van je hart, wat natuurlijk ook een nogal belangrijk orgaan is voor de bloedsomloop. Waarom je bloedsomloop in dit kader zo belangrijk is, heb ik net al uitgelegd.

Via je voeding zijn er een hele hoop manieren om meer onverzadigd vet binnen te krijgen. Vooral vette vis, zoals bijvoorbeeld zalm, is hier heel rijk aan. Ook avocado’s bevatten een hele hoop onverzadigd vet, net als diverse noten en zaden. Vind je dit nu allemaal niet zo lekker, dan kun je ook supplementen kopen met daarin het onverzadigde vetzuur omega-3. Die supplementen liggen gewoon bij de drogist in de schappen.

Overigens zijn er ook genoeg andere redenen om meer onverzadigd vet binnen te willen krijgen. Een goede doorbloeding en een gezond hart zijn om allerlei gezondheidsredenen van groot belang. Het regelmatig eten van onverzadigd vet verkleint bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk, en verlaagt zelfs de kans op bepaalde vormen van kanker.

Tip 3: Eet vaker pittig eten

Ik weet dat ik dit artikel voor een Nederlands publiek schrijf, en dat een groot deel van mijn publiek dus niet veel pittigers dan curry gewend is. Hou je echter wel van pittig eten, dan heb ik goed nieuws. Het eten van een heet pepertje kan er namelijk voor zorgen dat je een hardere, sterkere erectie krijgt dan anders. Daarvoor ben je misschien wel bereid om even te zweten!

Ik heb net al gezegd hoe belangrijk de bloedsomloop is als het gaat om de hardheid van je erecties, en dat is ook weer waar het bij pittig eten om draait. Je bloed wordt harder rondgepompt nadat je iets pittigs hebt gegeten. Dat is ook waarom je het warm krijgt en misschien een beetje rood aanloopt als je ergens net iets te veel sambal overheen hebt gedaan.

“De gemiddelde Nederlander ziet er na een hap pittig eten hetzelfde uit als na een urenlange vrijpartij.”

Het nadeel van deze tip is dat het slechts tijdelijk werkt. Daarom moet je niet te lang voor de seks iets pittigs eten om de effecten ervan te merken. Dat klinkt onhandig, maar even in een heet pepertje bijten zou al genoeg moeten zijn, en dat lijkt me nog wel te doen. Het is dus niet vereist dat je een heel bord vol pittig eten naar binnen werkt voor je tussen de lakens kan duiken.

Je moet hier wellicht wel enigszins mee uitkijken als je een hoge bloeddruk hebt, want heet eten kan ervoor zorgen dat die bloeddruk nog verder verhoogd wordt. Ook kan een hogere bloeddruk ervoor zorgen dat je eerder klaarkomt, wat natuurlijk ook jammer is. Dit effect treedt echter niet bij iedereen op, dus het is zeker de moeite waard om het in ieder geval eens te proberen.

Tip 4: Doe Kegeloefeningen om je bekkenbodemspier te trainen

Hoewel je er zelf waarschijnlijk niet bij nadenkt, komt er bij een erectie een hele hoop lichamelijke inspanning kijken. Een belangrijke spier die in dit kader veel werkt moet doen, is de bekkenbodemspier. Deze spier wordt ook wel de pc-spier genoemd, en deze kan worden getraind om je seksuele prestaties wat op te schroeven. Ook hardere erecties kunnen op deze manier worden bereikt.

Dit spiertje is namelijk van groot belang bij het doorlaten van bloed naar je penis, en ik hoef je inmiddels niet meer uit te leggen dat dat eigenlijk de kern is als het gaat om het verharden van je erecties. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat je niet alleen makkelijker en sneller erecties, maar ook hardere erecties krijgt als je je bekkenbodemspier traint (bron).

Je traint deze spier met zogeheten Kegeloefeningen, bestaande uit het aanspannen van je bekkenbodemspier gedurende enige tijd, en het vervolgens weer ontspannen van deze spier.

Misschien weet je niet hoe je dit doet, maar het is erg makkelijk. Je doet simpelweg alsof je met heel veel kracht je plas ophoudt, en voelt dan als het goed is een spiertje aanspannen bij je perineum (tussen je anus en balzak).

“Als elke spier zo makkelijk te trainen was als de bekkenbodemspier, dan zou de markt voor steroïden in één klap verdwijnen…”

Per Kegeloefening moet je je PC-spier om te beginnen tien seconden lang aangespannen houden. Vervolgens ontspan je hem weer even, en doe je dit opnieuw. In totaal raad ik je aan om tien Kegeloefeningen per dag te doen (direct na elkaar dus), en om dit ook echt iedere dag opnieuw te doen. Merk je dat Kegeloefeningen wel erg makkelijk worden, doe ze dan wat langer, of doe er wat meer achter elkaar.

Tip 5: Doe meer aan sport en beweging

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat een gezond lichaam ook beter functioneert dan een ongezond lichaam. Het is daarom niet vreemd dat sport en beweging ervoor kunnen zorgen dat je hardere erecties krijgt. Wil jij de hardheid van je erectie dus verbeteren, dan kan het zeker geen kwaad om eens wat vaker naar de sportschool te gaan!

“Als je hele lichaam er maar wat slap en zielig bij hangt, moet je niet raar opkijken als je penis hetzelfde doet…!”

Dit heeft er vooral mee te maken dat sport de bloedsomloop stimuleert. Nog één keer heel kort herhaald: een betere bloedsomloop zorgt ervoor dat je makkelijker erecties en hardere erecties krijgt, omdat je lichaam meer bloed in de penis kan pompen, en een erectie niets anders is dan een penis die is volgelopen met bloed. Wie een beetje op zijn hartslag let tijdens het sporten, snapt waarom sport goed is voor je bloedsomloop.

In principe zijn alle vormen van sport geschikt om hardere erecties mee te krijgen, maar er zijn natuurlijk bepaalde vormen van inspanning waarmee je meer effect bereikt dan met andere. Vooral cardio en aerobics zijn voor dit doel erg geschikt, omdat je met deze vormen van sport extra de bloedsomloop stimuleert, hetgeen zoals gezegd de hele reden is dat sport goed is voor hardere erecties.

Naast sport kan ook een wat actievere dagelijkse levensstijl al een hoop verschil maken. Ga bijvoorbeeld eens bij jezelf na of het wel echt nodig is om elke dag de auto te pakken naar je werk, en om altijd met de lift te gaan. Dat soort kleine dingen lijken misschien niet veel effect te hebben, maar op een hele dag telt het effect aardig op!

Tip 6: Gebruik ginkgo biloba

Ik heb al eerder in dit artikel stilgestaan bij een natuurlijk supplement, maar ik wil er toch graag nog eentje aanbevelen. Ginkgo biloba is een oosters kruid dat al eeuwenlang wordt gezien als wondermiddel tegen van alles en nog wat. Ook voor erectieproblemen wordt dit plantje al sinds jaar en dag gebruikt, dus als het daar ook echt voor werkt, dan werkt het waarschijnlijk ook wel om hardere erecties te krijgen!

Ik zeg “waarschijnlijk”, maar eigenlijk kan ik hier veel stelliger in zijn. Inmiddels is er namelijk ook wetenschappelijk bewijs dat je hardere erecties kan krijgen door enige tijd ginkgo biloba te slikken (bron). Je hoeft dus niet te kiezen of je eeuwenoude oosterse wijsheid of moderne wetenschap gelooft, want ze zeggen allebei precies hetzelfde.

“Iedereen die er verstand van heeft, is het erover eens dat ginkgo biloba werkt!”

Ginkgo biloba werkt door het stimuleren van de bloedsomloop, een effect waarvan ik in dit artikel al meerdere keren heb uitgelegd dat je daar sterkere en hardere erecties van krijgt. Het middel heeft daarnaast meestal geen bijwerkingen, aangezien het zoals gezegd volledig natuurlijk is. Alleen mensen die al bloedverdunners slikken, moeten eerst even met hun huisarts praten – want bij hen kunnen wel gevaarlijke bijwerkingen optreden wanneer zij ginkgo biloba nemen.

Je kan dit kruid op tal van manieren tot je nemen. Het heeft echter een wat bittere smaak, waardoor ik je zou aanraden om gewoon te kiezen voor smaakloze voedingssupplementen. Deze zijn bij bijna alle drogisten te koop, en aangezien het gewoon een natuurlijk supplement is, heb je ook geen doktersreceptje nodig om deze pilletjes mee naar huis te krijgen. Wil je ginkgo toch liever als kruid of als thee tot je nemen? Dan zou ik de betere natuurlijke supplementenwinkel (of webshop) eens proberen.

Dat waren ze dan, zes enorm simpele tips waarmee jij zowel op de korte als lange termijn kan zorgen voor een hardere erectie! Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat je resultaat gaat zien, aangezien het wetenschappelijke bewijs achter deze tips er bepaald niet om liegt. Mij rest eigenlijk niets anders meer dan jou heel veel succes te wensen met het in de praktijk brengen van deze tips, en vooral heel veel plezier met die flink hardere erectie die ze je waarschijnlijk opleveren!

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *