7 Ultieme Bondage Tips Voor Beginners

Als jij dit artikel leest, dan is er een grote kans dat je overweegt om aan bondage te doen. Misschien is dit omdat je seksleven een beetje ingedut is geraakt, of misschien is dit wel een lang gekoesterde seksuele fantasie. Hoe het ook zij, bondage kan een ontzettend leuke manier zijn om je seksleven wat spannender te maken, en ik kan het je zeker aanbevelen. Ik kan me echter ook voorstellen dat bondage voor beginners een beetje intimiderend is. Je weet als beginner niet goed waar je op moet letten bij bondage, of waar je überhaupt moet beginnen. Indien jij je hierin herkent, dan raad ik je aan om vooral verder te lezen. Dit artikel bestaat namelijk volledig uit bondagetips voor beginners, zodat jij je goed kan inlezen voor je bondage uitprobeert. Ik bespreek de volgende tips in dit artikel:

  • Bespreek van tevoren wat je grenzen zijn
  • Spreek altijd een safeword af
  • Maak er een rollenspel van
  • Investeer in goede hulpmiddelen
  • Ga niet meteen met gagballen aan de slag
  • Maak gebruik van een blinddoek
  • Stel het orgasme van je partner zo lang mogelijk uit

Tip 1: Bespreek van tevoren wat je grenzen zijn

De reden dat bondage voor veel mensen zo spannend is, is de overgave van controle die hierbij komt kijken. Het kan ontzettend geil zijn om je volledig aan een ander over te geven, en die persoon van alles met je lichaam te laten doen zonder dat jij daar invloed op hebt. Het kan ook heel geil zijn om juist die controle uit te oefenen over een ander.

De overgave van controle kan echter ook problemen met zich meebrengen. De meeste mensen willen de controle namelijk slechts tot op zekere hoogte overgeven. Hoe geil het ook kan zijn om je aan iemand anders over te geven, je wil natuurlijk niet dat iemand allerlei dingen met je doet die je helemaal niet wil. Het is dus belangrijk om je grenzen aan te geven.

“Bondage draait om de illusie van controle, niet om echte controle.”

Ik zou je ten zeerste aanraden om dit vooral vooraf te bespreken. Het is natuurlijk heel goed mogelijk om tijdens de bondage aan te geven dat je iets niet wil, maar dan is het mogelijk al te laat, en heeft je partner al dingen gedaan die je eigenlijk niet prettig vindt. Bovendien kan het in het geval van een rollenspel lastig te bepalen zijn of je serieus bent of in je rol zit.

Het is belangrijk dat je dit uitgebreid bespreekt. Veel mensen denken dat hun partner wel weet wat ze wel of niet fijn vinden, maar in een bondage-situatie valt dat vaak vies tegen. Omdat het zo’n andere seksuele setting is dan je gewend bent, moet je vaak raden wat je partner wel en niet prettig vindt. Neem dus het zekere voor het onzekere, en bespreek voorafgaand álles wat je niet wil dat je partner doet.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Tip 2: Spreek altijd een safeword af

Ook deze tip heeft te maken met het overschrijden van bepaalde grenzen waarvan je liever niet hebt dat je partner die overschrijdt. Ik heb je zojuist uitgelegd dat het ‘t beste is om van tevoren je grenzen aan te geven, zodat vervelende situaties zo veel mogelijk voorkomen kunnen worden. In de praktijk blijkt dat echter niet altijd genoeg.

Het kan namelijk zo zijn dat je bent vergeten om iets te delen met je partner, waardoor hij of zij niet weet dat je ergens niet van gediend bent. Ook kun je gedacht hebben dat je iets wel geil zou vinden, maar je vervolgens bedenken als je partner het daadwerkelijk doet. Op zo’n moment moet je een manier hebben om dit te communiceren.

“Je kan nooit voorspellen wat er tijdens bondage gaat gebeuren, en dat maakt het juist zo opwindend.”

Natuurlijk kun je dit gewoon zeggen tegen je partner, maar omdat je bij bondage al snel in een rollenspel terecht komt, kan het moeilijk te bepalen zijn wat je wel of niet meent. Daarom raad ik iedereen die aan bondage doet, of het nou een beginner of een gevorderde is, aan om een safeword af te spreken voor je jezelf laat vastbinden.

Een safeword is kort gezegd een woord of zin die je van tevoren afspreekt. Als één van jullie het safeword zegt, moet de ander meteen stoppen met waar hij of zij mee bezig is. Het moet een duidelijk, opvallend woord zijn, wat je anders nooit zou zeggen tijdens seks. Zo is het meteen duidelijk dat het om het safeword gaat, en zal je partner direct weten dat hij of zij moet stoppen.

Tip 3: Maak er een rollenspel van

Zoals ik eerder al even zei, draait bondage vooral om het overgeven van controle van de ene partner aan de andere. Als je aan bondage doet, dan vind je het fijn om iemand te domineren of om gedomineerd te worden. Indien je bondage nóg geiler wil maken, kun je er een rollenspel van maken dat draait om die overgave van controle.

Veel mensen denken dat ze een rollenspel niet serieus kunnen nemen, maar als ze het eenmaal proberen, dan blijkt dat meestal enorm mee te vallen. Wanneer je aan bondage doet, dan zit je al in een situatie die vrij over the top is vergeleken met je dagelijkse leven. Als je daar dan vervolgens een rollenspel aan toevoegt, dan voelt dat voor de meeste mensen eigenlijk helemaal niet meer zo raar.

Goede rollenspellen bij bondage zijn situaties waarin één iemand een machtspositie over de ander heeft. Je kan bijvoorbeeld denken aan een docent en een leerling, die tot alles bereid is om een hoger cijfer te krijgen. Een ander rollenspel dat stellen vaak spelen bij bondage, is dat van een werknemer die zijn of haar baas van alles laat doen in ruil voor een promotie.

“Iedereen heeft seksuele fantasieën, en het leven is te kort om daar niks mee te doen.”

Het is wel belangrijk om af te stemmen wat voor rollenspel je gaat spelen, omdat niet elk rollenspel even leuk is voor iedereen. Als iemand bijvoorbeeld een traumatische ervaring heeft gehad met een handtastelijke werkgever, dan zal dat rollenspel niet bepaald in goede aarde vallen. Bovendien kan het ook gewoon tot verwarring leiden als je ineens een rol gaat spelen, waardoor je niet meer in de juiste stemming bent.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Tip 4: Investeer in goede hulpmiddelen

Veel mensen die voor het eerst aan bondage doen, hebben geen zin om grote uitgaven te doen voor ze eraan beginnen. Al die hulpmiddelen die je in seksshops ziet lijken helemaal niet nodig als je ook gewoon touwen uit de schuur kan gebruiken, en dus doen veel stellen dat ook. Na die eerste keer zullen ze dat echter nooit meer doen.

Goede hulpmiddelen zijn namelijk een stuk belangrijker voor bondage dan veel mensen denken. Wanneer je je in onnatuurlijke posities bevindt, kan het al snel oncomfortabel worden als je slechte hulpmiddelen gebruikt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan touwen die in je handen snijden, of speelgoedhandboeien voor kinderen die veel te strak zitten.

“Pijn kan fijn zijn tijdens bondage, maar je wil niet nog dagen daarna met zere handen rondlopen.”

Die ellende kun je jezelf beter besparen, door gewoon meteen in goede hulpmiddelen te investeren. Uiteindelijk ga je dat namelijk toch wel doen. De gemiddelde seksshop heeft meer dan genoeg artikelen die specifiek bedoeld zijn voor bondage, dus waarschijnlijk heb je in een paar minuten alles wat je nodig hebt.

Als je het ongemakkelijk vindt om naar een seksshop te gaan, dan kun je zo ongeveer elk bondage-artikel wat je kan bedenken ook online vinden. Het is dan wel belangrijk dat je je aankopen op betrouwbare websites doet. Als jij een bondageset koopt op AliExpress, dan hoef je van de kwaliteit niet al te veel te verwachten. Ga ook niet voor het allergoedkoopste, want dat is meestal rotzooi.

Tip 5: Ga niet meteen met gagballen aan de slag

Een artikel wat je misschien wel kent, en wat vaak wordt gebruikt bij bondage en SM, is de zogeheten gagbal. Dat is een harde bal die vastzit aan een stuk stof of leer, en die je in de mond kan doen van degene die je domineert. Die persoon kan vervolgens alleen maar op die bal bijten, en kan die bal niet zelf uit zijn of haar mond halen.

Dit draagt natuurlijk allemaal bij aan een gevoel van hulpeloosheid, en daarom kan het voor een hoop extra opwinding zorgen tijdens de bondage. Waar het echter ook voor zorgt, is dat je niet meer goed kan communiceren. Dat is waarom ik een gagbal niet aanbeveel voor beginners, omdat de mogelijkheid tot communicatie voor beginners extra belangrijk is.

“Als je de grenzen opzoekt, moet je ook kunnen aangeven wanneer die grens bereikt is.”

Wanneer je nog wat minder op elkaar ingespeeld bent, is er altijd een kans dat er grenzen overschreden worden op een manier die je niet wil. Op zo’n moment moet je dat natuurlijk kunnen communiceren naar je partner. Als jij alleen maar kreungeluiden kan maken door die bal, zal het niet duidelijk zijn dat je wil dat je partner ergens mee stopt.

Een gagbal is daarom meer iets voor een later stadium, als je meer ervaren bent met bondage. Als het goed is, weten jij en je partner dan precies wat jullie wel en niet prettig vinden, waardoor het niet meer nodig is om dit te communiceren. Als beginner heb je dat punt simpelweg nog niet bereikt, en is een gagbal een te groot risico.

Tip 6: Maak gebruik van een blinddoek

Ik heb je zojuist uitgelegd dat bepaalde hulpmiddelen bij kunnen dragen aan een gevoel van hulpeloosheid, en dat dat enorm opwindend kan zijn voor bondage. Als jij het kennelijk geil vindt om de controle over te geven, wordt het natuurlijk steeds geiler naarmate je die controle minder in handen hebt. Een hulpmiddel dat ik hiervoor kan aanraden, ook voor beginners, is de blinddoek.

Door een blinddoek te dragen, kun je namelijk niet zien wat je partner doet. Je moet dan écht alle controle overgeven aan je partner, omdat je geen idee hebt wat hij of zij allemaal met je lichaam gaat doen. Dit zorgt voor een gevoel van desoriëntatie dat de meeste bondage-fans ontzettend opwindend vinden.

“Hoe meer controle je overgeeft, hoe geiler het wordt.”

Er zijn verschillende soorten blinddoeken, en het verschil zit hem vooral in hoeveel je nog kan zien. Sommige blinddoeken zorgen ervoor dat je helemaal niets meer ziet, terwijl je bij andere nog wel een beetje kan zien. Beide kunnen erg opwindend zijn, en het ligt vooral aan je persoonlijke voorkeur wat je prettig vindt. Totaal verrast worden kan enorm geil zijn, maar datzelfde geldt als je nét niet kan zien wat je partner doet, en dus maar moet raden wat hij of zij zal doen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een gagball, doet een blinddoek niet af aan de mogelijkheid om met elkaar te communiceren. Indien jouw partner dus iets doet wat je niet prettig vindt, dan zie je dat weliswaar niet aankomen, maar je kan dit wel meteen aangeven, waardoor je partner hiermee kan stoppen. Dat is de reden dat ik een blinddoek wél veilig voor beginners vind, en een gagbal niet.

Tip 7: Stel het orgasme van je partner zo lang mogelijk uit

Een manier om je partner tijdens bondage te controleren, is door de controle over zijn of haar orgasme in de hand te houden. Dit houdt in dat je hem of haar steeds bijna laat klaarkomen, om vervolgens abrupt te stoppen. Jij bepaalt wanneer je partner klaarkomt. Dit is dus nóg een manier om controle aan de ander over te geven.

“Jij bent niet alleen de baas over je partners lichaam, maar ook over zijn of haar genot.”

Bedenk wel dat je dit niet oneindig moet doen. Op een gegeven moment wordt het dan namelijk wel heel voorspelbaar, en voorspelbaarheid neemt alle spanning weg uit een seksuele situatie. Bovendien bereik je dan op een gegeven moment het punt waarop het onbevredigend wordt voor je partner, en dat wil je natuurlijk ook niet.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *