7 Veel Voorkomende Mythes Over Het Vrouwelijk Orgasme

Het vrouwelijk orgasme is al eeuwenlang een onderwerp van discussie en fascinatie. Helaas zijn er ook veel mythes en misvattingen. Ondanks dat we leven in een tijdperk van vooruitgang en openheid over seksuele gezondheid en welzijn, blijven er hardnekkige mythes bestaan die ons begrip van deze opwindende en unieke seksuele ervaring kunnen vertroebelen.

Deze mythes kunnen niet alleen leiden tot verkeerde ideeën over seksualiteit, maar ook tot onzekerheid, schaamte en ontevredenheid bij vrouwen. Bovendien kan het leren over deze mythes mannen helpen om de seksuele ervaring van hun partner te verbeteren en bij te dragen aan hun seksueel welzijn. Vanwege deze redenen onderzoeken en ontmaskeren we in deze blog 7 van de meest hardnekkige mythes over het betoverende vrouwelijke orgasme!

Mythe 1: Alle vrouwen kunnen een orgasme krijgen door vaginale penetratie

Het idee dat alle vrouwen een orgasme kunnen bereiken door vaginale penetratie is al lang aanwezig in onze cultuur en seksuele voorlichting. Deze overtuiging is echter misleidend en kan leiden tot onrealistische verwachtingen en onnodige druk op vrouwen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de meerderheid van de vrouwen clitorale stimulatie nodig heeft om een orgasme te bereiken, terwijl vaginale penetratie alleen niet voldoende is. Dit komt omdat de clitoris een zeer gevoelig orgaan is dat duizenden zenuwuiteinden heeft en voor velen cruciaal is voor seksuele opwinding en het bereiken van een climax.

Een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Sex Research toonde aan dat slechts 18% van de vrouwen een orgasme kan bereiken door middel van vaginale penetratie zonder extra clitorale stimulatie. Daarentegen geeft meer dan 70% van de vrouwen aan dat clitorale stimulatie essentieel is om een orgasme te bereiken.

Dit betekent dat de overgrote meerderheid van de vrouwen externe stimulatie nodig heeft om een orgasme te bereiken. Het is overigens wel belangrijk om te erkennen dat seksuele reacties bij vrouwen individueel verschillen en dat er geen “juiste” manier is om een orgasme te bereiken.

Dus, in plaats van te focussen op de mythe dat penetratie de enige manier is om een orgasme te bereiken, wordt het partners aanbevolen om te experimenteren met verschillende vormen van stimulatie en communicatie over wat werkt. Het kan ook helpen om de nadruk te leggen op het plezier en de intimiteit van seksuele ervaringen in plaats van teveel te focussen op het orgasme.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Mythe 2: Vrouwen die moeite hebben om een orgasme te krijgen, zijn seksueel dysfunctioneel

Vrouwen die moeite hebben met het bereiken van een orgasme zijn niet seksueel dysfunctioneel. Onthoud dat het vrouwelijk orgasme uniek is voor elke vrouw en dat er veel factoren zijn die een rol spelen bij het vermogen van vrouwen om een orgasme te bereiken.

Onderzoek geeft aan dat ongeveer 10-15% van de ondervraagde vrouwen nog nooit een orgasme heeft ervaren, terwijl ongeveer 30-40% van de vrouwen moeite heeft om een orgasme te bereiken tijdens seksuele activiteit. Sommige vrouwen hebben meer tijd, stimulatie of specifieke soorten stimulatie nodig om een orgasme te bereiken. Bovendien kunnen factoren zoals stress, vermoeidheid en medicatiegebruik invloed hebben op het vermogen van vrouwen om een orgasme te bereiken.

Mythe 3: Vrouwen die moeite hebben met het bereiken van een orgasme, zijn seksueel ontevreden

Er wordt vaak gezegd dat vrouwen die moeite hebben met het bereiken van een orgasme, ontevreden zijn met hun seksleven. Dit is simpelweg niet waar. Seksuele tevredenheid is afhankelijk van vele factoren, waaronder communicatie, intimiteit, genegenheid en plezier.

Hoewel een orgasme als plezierig wordt ervaren, is het niet het enige doel van seksuele activiteit. Voor veel vrouwen is intimiteit en verbinding veel belangrijker Genieten van seksuele activiteit zonder een orgasme te bereiken is dus helemaal oké! Sterker nog, goede seks is leren genieten van het moment en ons niet te veel te richten op het bereiken van een orgasme.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Mythe 4: Het vrouwelijk orgasme is minder intens dan het mannelijk orgasme

Het vrouwelijk orgasme behoort tot een van de meest mysterieuze en fascinerende ervaringen die het lichaam kan bieden. Deze mythe heeft dan ook meer te maken met onwetendheid dan waarheid. De vrouwelijke ontlading kan net zo intens zijn als het mannelijk orgasme.

Hoe voelt een vrouwelijk orgasme dan? Het kan worden omschreven als een ware sensatie van intens genot en plezier. Het is een explosie van elektrische en chemische activiteit in het lichaam, waarbij verschillende spieren in het lichaam, waaronder de vagina, baarmoeder en bekkenbodemspieren, samentrekken en een golf van ongelooflijk aangename sensaties veroorzaken.

Veel vrouwen beschrijven het gevoel van een orgasme als een plotselinge opluchting en ontspanning, gevolgd door een gevoel van diepe bevrediging en voldoening. Kortom, het vrouwelijk orgasme kan worden omschreven als een extatische, uitbarsting van sensatie en genot dat een unieke en wonderbaarlijke rol speelt in de seksuele ervaring van vrouwen!

Mythe 5: Het vrouwelijk orgasme is altijd hetzelfde

Deze mythe stelt dat het vrouwelijk orgasme altijd hetzelfde is en dat elke vrouw dezelfde sensaties ervaart tijdens een orgasme. Dit is niet waar. Het vrouwelijk orgasme varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals seksuele ervaring, stimulatie en emoties.

“Het idee dat het vrouwelijk orgasme altijd hetzelfde is, is net zo waar als het idee dat alle pizza’s hetzelfde smaken – het is gewoon niet waar! Elke vrouw is uniek en elke seksuele ervaring is anders. Laten we de diversiteit en uniciteit van het vrouwelijk orgasme vieren in plaats van te proberen het in een mal te passen.”

Mythe 6: Het vrouwelijk orgasme is niet nodig voor voortplanting

Deze mythe stelt dat het orgasme van de vrouw geen evolutionair doel heeft en daarom niet nodig is voor voortplanting. Dit behoeft wat uitleg. Hoewel het inderdaad zo is dat voortplanting mogelijk is zonder het vrouwelijke orgasme, heeft het wel degelijk een evolutionair doel.

Het orgasme van vrouwen kan bijdragen aan voortplanting door de vrijlating van oxytocine, wat helpt bij het stimuleren van samentrekkingen van de baarmoeder en het transporteren van sperma. Bovendien kan het orgasme van een vrouw bijdragen aan de binding tussen partners, wat weer kan helpen bij de overleving en het welzijn van de nakomelingen.

Daarnaast biedt het vrouwelijke orgasme verscheidene gezondheidsvoordelen! De oxytocine die vrijkomt tijdens een orgasme kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van slaap en het versterken van de immuunfunctie. Tot slot kan regelmatige seksuele activiteit en het bereiken van een orgasme bijdragen aan het versterken van de bekkenbodemspieren en het verminderen van incontinentie en andere problemen met de urinewegen.

Mythe 7: Vrouwen kunnen niet meerdere orgasmes hebben

Deze mythe stelt dat vrouwen slechts één orgasme kunnen hebben tijdens een seksuele ervaring. Dit is echter niet waar. Hoewel er veel vrouwen zijn die moeite hebben om een orgasme te bereiken en het beste kunnen experimenteren om te vinden wat voor hen werkt, zijn er ook hordes vrouwen die meerdere orgasmes hebben tijdens één seksuele sessie!

Het vermogen van vrouwen om meerdere orgasmes te ervaren tijdens de seks is gedeeltelijk te wijten aan de biologie van hun lichaam. Vrouwen hebben minder refractaire perioden dan mannen, wat betekent dat ze minder tijd nodig hebben om weer seksueel opgewonden te worden na een orgasme. Dit stelt hen in staat om orgasmes achter elkaar te bereiken.

Een interessante wetenschappelijke bevinding is dat het hebben van meerdere orgasmes niet noodzakelijkerwijs betekent dat er een afname is in seksuele gevoeligheid of opwinding. In feite kan de opwinding en gevoeligheid zelfs toenemen naarmate de seksuele activiteit vordert. Onderzoekt toont aan dat vrouwen die meerdere orgasmes ervoeren tijdens seksuele activiteit een toename hadden in genitale sensaties en opwinding, vergeleken met vrouwen die slechts één orgasme hadden.

Conclusie

Het vrouwelijk orgasme is een onderwerp dat vaak verkeerd wordt begrepen en dat leidt tot veel mythes en misvattingen. Maar door de meest recente wetenschappelijke bevindingen te bespreken, hebben we kunnen aantonen dat veel van deze mythes gewoonweg niet kloppen.

In plaats van te richten op de mythes en misvattingen over het vrouwelijk orgasme, is het dus raadzaam om te blijven leren en te communiceren met je partner over wat voor jou werkt en wat niet. Door open te zijn over seksualiteit en het vrouwelijk orgasme te normaliseren, kunnen we bijdragen aan het verbeteren van de seksuele gezondheid en genieten van alle voordelen die het vrouwelijk orgasme te bieden heeft!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *