Lekker flirten kun je leren!

Lekker flirten kun je leren! - Vrijen doe je zo!

Flirten is een manier om iemand in een korte tijd het hof te maken, om mannen of vrouwen te versieren, maar ook een manier om gewoon nieuwe mensen te ontmoeten. Lekker flirten is een kunst, maar wel een kunstvorm die je kunt leren!

Zoals je misschien al gemerkt hebt is lekker flirten een échte kunstvorm. Niet iedereen past dit op een gemakkelijke en natuurlijke manier toe. En in de meeste gevallen worden door de zenuwen dingen gezegd of gedaan waarvan je achteraf ontzettend spijt hebt omdat het zo onnatuurlijk was.

Het doel van een flirt is in principe om in een korte tijd uit te vinden of er een klik is, met de hoop dat er daarna een romantische relatie uit kan groeien. Dit lukt lang niet altijd, en dat hoeft ook niet. Flirten is ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar op een dag zal je merken dat je wederzijds een enorme klik voelt. Een klik die vraagt om méér, een klik die je voelt als liefde op het eerste gezicht…je bent verliefd!

Tijdens het flirten, als je het tenminste op een goede manier doet, merk je vanzelf of de andere partij hier gevoelig voor is en interesse heeft in jou. Zoals gezegd, je kunt dit allemaal leren. 9 tips om lekker en ontspannen te kunnen flirten.

Doe je niet beter voor dan je bent

Dit geld niet alleen voor flirten en versieren, maar voor alle mogelijke situaties. Wees gewoon lekker jezelf, want je beter voordoen dan je in feite bent komt na verloop van tijd altijd uit. En dan heb je weer veel uit te leggen met de mogelijkheid dat je de ander verliest. Geloof me dat de ander geïnteresseerd is in wie jij bent, en niet hoeveel 100 euro biljetten je in je in je portemonnee hebt. Wees trots op jezelf zonder je te verontschuldigen voor bijvoorbeeld het feit dat je geen advocaat of directeur bent. Een timmerman die met passie over zijn vak kan praten is eigenlijk veel interessanter dan een advocaat die alleen maar zit te pochen.

Heb een open uitstraling

Zorg dat je ontspannen bent en een open glimlach hebt. Dit is jouw lichaamstaal om aan te geven dat je lekker in je vel zit en dat je een plezierig persoon bent. Je straalt een en al zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid uit. Dit is juist het punt waar de meesten direct al over struikelen. Op de site staan meer artikelen hierover. Allerlei manieren om aan je zelfvertrouwen te werken.

Lichaamstaal lezen

In eerste instantie is het belangrijk om de ander te observeren en vooral de lichaamstaal te lezen. Staat de ander open voor toenadering? Denk je dat diegene interesse heeft in jouw? Probeer de lichaamstaal te lezen, want dat is in eerste instantie de enige manier om te zien of er werkelijk interesse is in jou. Zo kun je bijvoorbeeld uit lichaamstaal gemakkelijk aflezen of diegene zich verveeld in een groep vrienden. Staat ze een beetje afgezonderd, neemt niet deel aan het gesprek en kijkt wat om zich heen? Bingo! Ze zal blij zijn met wat afleiding en dat is voor jou de kans om haar te benaderen. Maar deze lichaamstaal kan ook verkeerd uitgelegd worden, dus probeer ook op andere manieren bevestiging te zoeken. Bijvoorbeeld door het maken van oogcontact.

Oogcontact maken

Ga beslist niet staren, maar probeer gedurende enkele seconden oogcontact te maken. Zodra er oogcontact is, glimlach en kijk daarna langzaam weer weg. Zodra je merkt dat ook de ander het oogcontact probeert vast te houden en een lach op het gezicht tovert, dan is er hoogstwaarschijnlijk interesse in jou om verder te flirten en te ontdekken of er een klik is.

Begin een gesprek

Als je redelijk zeker van jezelf bent, stap je direct na de zoveelste keer oogcontact op haar af en start je een gesprekje. Dit is het allerlastigste onderdeel van het hele proces, want er bestaat altijd een kans dat je afgewezen wordt, of op zijn minst een vreselijk ijzig en afwijzend antwoord krijgt. Begin nooit met een openingszin zoals “…ben ik jou niet eerder tegengekomen?..” of “…ik wil met jou wel een ontbijtje eten…”. Dit zijn vreselijke dooddoeners en getuigen van weinig creativiteit en zelfvertrouwen. Start gewoon een gesprek door te zeggen “…hoi, behoorlijk druk hier, niet?…”. Wees ontspannen en forceer niets! Het enige wat je probeert te doen is de ander uitnodigen voor een algemeen gesprekje, waarbij je snel genoeg in de gaten krijgt of de ander hiervoor open staat. Als de ander op een open en prettige manier reageert kun je gesprek voortzetten. Ga niet direct persoonlijke zaken ventileren. Blijf op neutraal terrein en betreed in geen geval de persoonlijke ruimte van de ander. Hou het gesprek , voor nu, algemeen!

Vervolg van het gesprek

Als het algemene gesprekje, het wederzijdse aftasten, goed verloopt, ga je wat meer persoonlijke informatie uitwisselen. Begin bijvoorbeeld zoiets te zeggen als: “…oh ja, ik zal me even voorstellen: Ik ben Hans. Wat is jouw voornaam?…”. Hiermee geef je aan dat de gesprekken wat persoonlijker kunnen worden. Vertel wat over jezelf, wat je in het dagelijkse leven doet en wat je van de bar/show/voorstelling vindt. Jouw persoonlijke informatie delen is belangrijk, maar luisteren naar de ander is minstens zo belangrijk. Geef de ander de tijd en de gelegenheid om ook te vertellen wat ze kwijt wil, en stel zo nu en dan een vraag om belangstelling te tonen. Maar onderbreek haar niet steeds! Stel een vraag op het juiste moment!

Geef je volle aandacht

Het is ontzettend belangrijk voor de ander om te voelen dat je de volledige aandacht hebt. Laat je niet afleiden door wat er allemaal om je heen gebeurt, maar kijk haar aan en luister aandachtig. Het is in veel gevallen veel belangrijker om geïnteresseerd te zijn, dan om iets interessants te vertellen.

Gebruik je eigen lichaamstaal

Als alles goed gaat kun je door lichaamstaal laten blijken dat je de ander aardig vindt en romantische bedoelingen hebt. Forceer niets, maar doe dit heel spontaan. Sla bijvoorbeeld voor een paar seconden even de arm om haar schouder als je iets wilt vertellen, of leg je arm op haar rug om haar een beetje te sturen door een drukke massa mensen. Ook kun je, heel galant, even snel haar hand vastpakken bij het oversteken van de straat. Let goed op de reactie van de ander, want als ze nog niet klaar is om je toe te laten in haar persoonlijke ruimte, zal ze zich oncomfortabel voelen. En dat is het laatste wat je wilt.

De afronding

Als je samen een leuke avond hebt gehad, hangt het af van de persoonlijke wensen en behoeftes wat er gaat gebeuren. Reken er nooit op dat je direct met de ander de koffer in duikt. Het is ook belangrijk om te laten zien dat je haar wilt leren kennen om wat ze is, en niet alleen maar om de lekkere seks. Als beide lekkere seks willen, leef je dan lekker uit!

Probeer in ieder geval haar telefoonnummer te krijgen met de opmerking dat je haar vaker wilt zien. Dit is een erg lastig onderdeel, want er bestaat nog altijd de kans op een afwijzing. Maar verzamel je moed en onderga je lot. Als er alsnog een afwijzing is, dan moet je je daarbij neerleggen. Je hebt in ieder geval weer veel geleerd én je hebt waarschijnlijk toch wel een leuke avond gehad, ook al was het einde niet zoals je je had voorgesteld.

Er komen nog genoeg andere mogelijkheden om weer te kunnen flirten. Lekker flirten moet een tweede natuur voor je worden. Ga dus veel oefenen!

Voor vrouwen: de beste tips om een man te veroveren en te houden – en alleen voor jou!

Heb je slechte en oppervlakkige dates? Wil je een man die je echt leuk vind en bij je blijft voor de lange termijn?

Ontdek dan de beste methode op het internet, namelijk ‘Verover en Houd Hem’. Het leert je om mannen letterlijk verslaafd aan je te maken, waarvoor ze je nooit meer willen verlaten.

Bekijk hier hoe je een man’s hart verovert en hem voor altijd van je laat houden:

Verover en Houd Hem Risicovrij Uitproberen

Voor mannen: date de vrouwen die je altijd al had willen hebben

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies van Jonathan & Oscar om een overvloed aan vrouwen in je leven te krijgen, ook al ben je kort, arm of onaantrekkelijk.

Klik op de link hieronder en leer hoe je vrouwen versiert waar en wanneer je maar wilt zonder er veel moeite voor te hoeven doen:

Super Dating Geheimen voor Mannen + GRATIS Ebook Download

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *