Is Groene Thee Goed of Slecht voor de Erectie?

Groene thee staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Zo zit groene thee vol met antioxidanten, die van belang zijn om je lichaam te helpen bij het onschadelijk maken van vrije radicalen. Een onderzoek uit 2005 toont aan dat vrouwen die regelmatig groene thee drinken, 22% minder kans hebben op het ontwikkelen van borstkanker (bron).

Verder verlaagt groene thee het risico op hart- en vaatziekten, helpt het bij diabetes, versterkt het je weerstand en heeft het een antibacteriële werking. Genoeg redenen dus om direct groene thee in huis te halen. Is groene thee ook goed voor de erectie? In dit artikel ga ik uitgebreid in op de effecten van groene thee op de erectie. Lees dus gauw verder!

Wat is groene thee nu precies?

Voordat ik de vraag kan beantwoorden of groene thee goed of slecht is voor de erectie, lijkt het mij goed om eerst wat achtergrondinformatie te geven over groene thee. Groene thee werd al gedronken in het jaar 2737 voor Christus door de Chinese keizer Shen Nung. Via ontdekkingsreizigers is groene thee uiteindelijk in Nederland terechtgekomen.

Men drinkt groene thee voornamelijk in landen als Japan, China, Pakistan en Afghanistan. Ook in het westen is groene thee inmiddels bekend. Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinensis-plant. De bladeren worden direct gedroogd nadat ze zijn geplukt. Aangezien er geen sprake is van fermentatie, blijft de groene kleur behouden. 

In de inleiding van dit artikel is al naar voren gekomen dat groene thee een medicinale werking heeft op je lichaam. De genoemde voorbeelden zijn nog maar een greep uit de vele gezondheidsvoordelen die groene thee met zich meebrengt (bron). Hieronder volgt daarom een lijstje met nog meer gezondheidsvoordelen van groene thee:

 • Je krijgt minder snel gaatjes in je tanden.
 • Je huidproblemen worden minder.
 • Je vermoeidheid vermindert.
 • Je hebt minder last van stress.
 • Je ervaart minder lichamelijke pijn
 • Je valt beter af.
 • Je stofwisseling versnelt.
 • Je bloeddruk verlaagt.
 • Je hebt minder snel last van een slechte adem.
 • Je hebt een verminderde kans op diabetes type 2.
 • Je krijgt een verbeterde hersenfunctie.
 • Je krijgt minder kans op het krijgen van een beroerte.
 • Het verouderingsproces wordt vertraagd.

Aan de hand van het lijstje kan je concluderen dat de gezondheidsvoordelen van groene thee erg uiteenlopend zijn. Groene thee is niet alleen goed voor je op lichamelijk gebied, maar ook op mentaal gebied. Helaas is het zo dat ieder middel met gezondheidsvoordelen ook schaduwkanten heeft. Deze schaduwkanten bespreek ik hieronder.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Welke nadelen heeft groene thee?

Voor de echte theeleuten onder ons, is het wellicht een grote teleurstelling om te lezen dat ook groene thee zo z’n bijwerkingen heeft. Groene thee is zeker gezond, maar bij veelvuldige consumptie kunnen er bijwerkingen gaan optreden. Uiteindelijk is het natuurlijk met alles zo dat je het dient te consumeren met mate.

Wanneer is er sprake van overconsumptie met betrekking tot groene thee? Drie kopjes groene thee per dag zou de grens zijn. Het nadeel is dat je al gauw onopgemerkt meer dan drie kopjes groene thee per dag drinkt, omdat groene thee een fijne en lichte smaak heeft. Hierdoor drink je al gauw kopje na kopje weg. Daar dien je dus goed mee op te passen.

Heb je toch te maken met bijwerkingen, dan kan je denken aan bijvoorbeeld winderigheid, diarree, buikpijn, misselijkheid, braken en slapeloosheid. De combinatie van ziek zijn en slapeloosheid is allesbehalve goed voor het krijgen van een stevige erectie. Niet alleen verzwakt je weerstand, maar ook je libido gaat omlaag. Een erectie blijft dan helaas uit.

Een andere, wat ernstigere bijwerking van groene thee is leverschade. In groene thee zitten catechines en antioxidanten, die je cholesterolgehalte en het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Wanneer je besluit meer dan drie kopjes groene thee per dag te drinken, wordt de concentratie van deze stoffen te hoog. Je krijgt dan hepatotoxiciteit, oftewel leverschade.

Verder heeft het drinken van groene thee als nadeel dat het niet zomaar gecombineerd mag worden met bepaalde medicijnen. Slik je bijvoorbeeld medicijnen tegen angst (anxiolytica), foliumzuur of hart- en vaatmedicijnen, laat groene thee dan liever staan of overleg eerst met een arts of dit veilig gecombineerd kan worden met groene thee.

“Het drinken van groene thee lijkt in eerste instantie onschuldig, totdat je te maken krijgt met hepatotoxiciteit.”

Is groene thee goed of slecht voor de erectie?

Duidelijk is dat groene thee slecht is voor de erectie bij overconsumptie. Door bijwerkingen als winderigheid, diarree, buikpijn, misselijkheid, braken en slapeloosheid verzwakt je weerstand en gaat je libido omlaag. Het gevolg is dat een erectie moeilijk tot stand komt. Hoe zit het nu bij normale consumptie van groene thee met betrekking tot de erectie?

Aan de hand van een onderzoek zal ik nagaan of de cafeïne in groene thee goed of slecht is voor de erectie en waarom. In het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Andrology is in 2013 een Chinees onderzoek gepubliceerd. In dit onderzoek is aangetoond dat er bij diabetische ratten geen sprake was van erectiele disfunctie na blootstelling aan cafeïne.

De toediening van cafeïne had er juist voor gezorgd dat er sprake was van een verbetering van de erectiele functie (bron). Dit betekent dat groene thee geen nadelige effecten heeft op de erectie. Cafeïne in groene thee zorgt voor ontspanning van de spieren in de penis. Hierdoor ontstaat er een betere bloedtoevoer naar de penis en dus een betere erectie.

Welke alternatieven zijn er voor groene thee?

De conclusie is dat groene thee goed is voor de erectie, vanwege de ontspannende werking van cafeïne op de spieren in de penis. Toch zal ik alternatieven voor groene thee met je bespreken, om aan te tonen dat er nog meer natuurlijke middelen zijn die een positieve werking hebben op de erectie.

Denk bijvoorbeeld aan ginkgo biloba en L-arginine. De namen klinken wat exotisch en de kans is groot dat je nooit eerder van ginkgo biloba en L-arginine hebt gehoord. Om deze reden zal ik hieronder uitleggen wat beide alternatieven zijn en wat ze precies doen voor de erectie.

Ginkgo biloba is een Japans kruid, die bekendstaat om zijn geneeskrachtige werking. Zo helpt ginkgo biloba bij spijsverteringsproblemen en luchtwegproblemen. Het belangrijkste voor jou om te horen, is dat het ook helpt bij erectieproblemen (bron). Ginkgo biloba zorgt voor een betere bloedsomloop in de penis, waardoor je een stevige erectie krijgt.

Ginkgo biloba vergelijkt men vaak met de erectiepil Viagra, omdat de werking van die pillen erg met elkaar overeenkomt. Niet alleen zorgt ginkgo biloba voor een betere bloedsomloop, maar ook voor een verhoogd libido. De oorzaak hiervan is dat de testosteronspiegel in het lichaam stijgt.

L-arginine is een aminozuur, dat al van nature aanwezig is in je lichaam. L-arginine zorgt ervoor dat het stikstofmonoxidegehalte wordt verhoogt, waardoor de spieren in je lichaam ontspannen. Dit geldt ook voor de zwellichamen in je penis, waardoor meer bloed opgenomen wordt. Je krijgt zo een erectie. L-arginine is te koop in capsulevorm.

L-arginine is vrij van bijwerkingen. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je, net als bij groene thee, last kunt krijgen van bijvoorbeeld misselijkheid. Wel is het goed om te weten dat L-arginine niet direct effect heeft op de erectie, maar dat is met groene thee ook het geval.

Kan je natuurlijke erectiepillen als alternatief zien voor groene thee?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, zijn ginkgo biloba en L-arginine twee goede alternatieven voor groene thee. Ook natuurlijke erectiepillen kun je prima vervangen door groene thee om zo goede erecties te krijgen. Het voordeel van natuurlijke erectiepillen is dat ze nauwelijks bijwerkingen hebben.

Natuurlijke erectiepillen zijn, in vergelijking met bijvoorbeeld synthetische erectiepillen, niet chemisch. Natuurlijke erectiepillen bestaan namelijk uit ingrediënten van natuurlijke aard. De mix aan natuurlijke ingrediënten kan hierbij erg verschillen. Denk aan natuurlijke ingrediënten als L-arginine, Panax ginseng en maca, aangevuld met vitamines.

Libido Forte is een voorbeeld van een natuurlijke erectiepil. De inhoud bestaat uit een mix van gedroogde Chinese kruiden in capsulevorm. Om Libido Forte te krijgen, is er geen doktersvoorschrift nodig. Je kan Libido Forte gewoon online bestellen, zonder dat je eerst je verhaal dient te vertellen.

King Active is een ander voorbeeld van een natuurlijke erectiepil. Deze erectiepil bestaat uit een mix van plantenextracten en kruiden. Denk aan Siberische gingseng, Panax gingseng en jojoba. Na het slikken van King Active doet de erectiepil na dertig minuten al zijn werk. De werking kan zo’n drie dagen aanhouden. Het is wel een prijzige erectiepil.

Als ik natuurlijke erectiepillen vergelijk met groene thee, zijn natuurlijke erectiepillen effectiever met betrekking tot het krijgen van een erectie. Natuurlijke erectiepillen zijn namelijk echt puur bedoeld voor de erectie, wat niet het geval is met groene thee. Groene thee kent zat voordelen, maar die hebben niet per se direct een gunstig effect op de erectie.

Uiteindelijk is het dus zeker de moeite waard om natuurlijke erectiepillen te proberen voor de erectie. Mocht het niks voor je zijn, dan heb je in ieder geval geen schade toegebracht aan je lichaam, omdat natuurlijke erectiepillen nauwelijks bijwerkingen hebben. Doe goed onderzoek naar welke mix van ingrediënten het meeste effect heeft op de erectie.

Kan je maca als alternatief zien voor groene thee?

Maca zorgt voor een verhoogd libido en verhoogde vruchtbaarheid. Maca is een superfood, dat je kunt verkrijgen in poedervorm. Het verhogen van het libido zorgt ervoor dat maca ook een gunstig effect heeft op de erectie. Verder staat maca erom bekend dat je er een energieboost van krijgt. Heb je eenmaal een erectie, dan kan je er dus flink tegengaan.

Ook kan maca veel goeds doen voor je prostaat. Zo kan maca voorkomen dat je te maken krijgt met een vergrote prostaat, iets waar veel oudere mannen mee kampen. Heb je al een vergrote prostaat, dan is maca zelfs in staat deze weer te verkleinen (bron).

Voor verkooppunten van maca kun je gewoon terecht bij je eigen Etos, Albert Heijn of Ekoplaza om de hoek. Naast poedervorm is maca ook te koop in capsulevorm. Wil je maca als wortel kopen, dan zal je maar net moeten weten waar je de wortel kan kopen. Er is in ieder geval voldoende keuze om maca op verschillende manieren in te nemen.

Maca is erg goedkoop. Voor nog geen 10 euro kan je maca al verkrijgen in poedervorm. Stel dat je maca niks vindt, dan ben je niet meteen bakken met geld kwijt. De drempel om maca te proberen is door die lage prijs dus minder groot. Ga dus zeker eens na of maca de moeite waard is voor jou.

Hoewel het consumeren van maca geen bijwerkingen geeft, is het toch aan te raden om het consumeren rustig op te bouwen. Als er eenmaal bijwerkingen optreden, dan hebben deze bijwerkingen juist een negatief effect op de erectie. Je libido zal door de bijwerkingen namelijk verlagen. Dit is natuurlijk juist niet wat je wilt.

Conclusie

Groene thee kan zeker bijdragen aan het krijgen van betere erecties, omdat de cafeïne in groene thee zorgt voor het ontspannen van de spieren in de penis. Daarmee is ook alles gezegd. Het is dus niet per se een wondermiddel. De alternatieven die in dit artikel zijn besproken, zullen waarschijnlijk nog beter hun werk doen met betrekking tot de erectie, dan groene thee.

Aangezien de kans groot is dat je makkelijk de aanbevolen hoeveelheid kopjes groene thee per dag overschrijdt, is het dus zeker goed om de genoemde alternatieven in dit artikel een kans te geven. Zoek voor jezelf uit of ginkgo biloba, L-arginine of één van de natuurlijke erectiepillen iets voor jou zijn. 

“Groene thee is een goed middel om erectieproblemen tegen te gaan, maar verwacht zeker niet dat het een wondermiddel is.”

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *