Veel gestelde seks vragen

Veel gestelde seks vragen - Vrijen doe je zo!

Hoe kan het dat een jongen eerder klaar kan komen dan een meisje? Doet de eerste keer pijn? Wat is een normale penislengte? Dit is een kleine greep uit de seks vragen die wij regelmatig op de redactie binnenkrijgen. We hebben een selectie gemaakt van de meest gestelde seks vragen. Lees snel verder!

Ik ben 16 jaar en ik masturbeer iedere dag. Is dit normaal?

Jazeker, iedere dag aftrekken is normaal. Heel veel jongens doen dat, en het is een prima manier om je lichaam te ontdekken en je seksuele gevoel te ontwikkelen. Het wordt wel een probleem als je penis zeer gaat doen, of als je het zo vaak doet dat je het niet meer lekker vindt.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Hoe zit het met leeftijdsverschillen? Ik ben 16 en mijn vriend is 25!

Nee hoor, op zich helemaal niet erg. Vanaf 16 jaar mag je seks hebben met ieder ander van minimaal 16 jaar. Maar denk er wel om dat je relatie wel gelijkwaardig is. Bij een groot leeftijdsverschil kan dit een probleem zijn, wat je zelf misschien niet ziet door je roze bril. Om een extreem voorbeeld te noemen: een (seksuele) relatie tussen een leraar en een leerling is duidelijk niet gelijkwaardig.

Doet seks pijn?

Neem de tijd en zorg voor een uitgebreid voorspel. Een vrouw heeft gewoon meer tijd nodig om helemaal opgewonden te raken waardoor het lichaam zich ook gaat voorbereiden op wat komen gaat: Je vagina wordt natter en je schaamlippen worden beter doorbloed en gaan iets opzetten. Ook wordt de opening van de vagina groter waardoor de penis naar binnen kan. Neem dus de tijd hiervoor!

Leestip #1: de eerste keer seks!

Er zijn ook vrouwen die minder vocht produceren als ze opgewonden raken. In dat geval kan het pijn doen als de penis naar binnen gaat. Tip: laat je eerst lekker beffen, zodat je vagina helemaal nat is. Op die manier kan de penis gemakkelijk en zonder pijn naar binnen glijden.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Wat is de gemiddelde maat van een penis, en tot wanneer groeit deze door?

Dat hangt een beetje af uit welk werelddeel je komt. Aziatische mannen hebben over het algemeen een hele kleine penis, terwijl donkergekleurde mensen een veel grotere hebben. In Europa ligt de gemiddelde penis lengte daar mooi tussenin. Over het algemeen ligt deze maat tussen de 12 en de 18 centimeter. De groei van je penis stopt aan het einde van je pubertijd, zo rond je 17de levensjaar.

Hoe kan ik mijn penis meten?

Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat je een erectie hebt. Ga je zelf lekker strelen en aftrekken totdat je denkt dat je penis lengte maximaal is. Meet dan aan de bovenzijde van de penis de afstand tussen je schaambeen en het topje van je eikel. Het schaambeen is het bot wat je vlak boven de penis voelt.

De omtrek meet je op ongeveer de helft van je penis.

Leestip #1: Hoe meet ik mijn penis? Leestip #2: Is de lengte van je penis nou écht belangrijk? Leestip #3: Je penis vergroten in 5 minuten! Leestip #4: Je schaamhaar scheren (live video)

Als ik normaal de pil slik, kan ik dan zwanger worden in de stopweek?

Nee, dat kan beslist niet. Als jij op een normale manier de pil slikt ben je de hele maand beschermd tegen ongewenste zwangerschap. Ook tijdens je stopweek. Het is wel belangrijk dat je op de achtste dag weer netjes begint met een verse strip. Lees hiervoor ook goed de bijsluiter!

Leestip #1: Alles over de anticonceptiepil Leestip #2: De pil vergeten: Wat kun je doen?

Ik ben 17 jaar, en heb nog nooit seks gehad. Is dit normaal?

Ja, natuurlijk is dat normaal. Zoenen en seks hebben is een erg persoonlijk iets wat je pas gaat doen als je er zelf klaar voor bent, en niet omdat je omgeving vindt dat je ‘laat’ bent. Neem gewoon je tijd, het komt vanzelf als je er helemaal klaar voor bent.

Mijn vriend komt heel gemakkelijk klaar, terwijl het bij mij veel langer duurt. Is er iets met mij aan de hand?

Nee hoor, niks met jou aan de hand. Jongens komen nu eenmaal veel sneller klaar dan meisjes. Dit komt door het feit dat jongens veel sneller opgewonden raken en hun lichaam meestal ook vrijwel direct reageert met een erectie. Bij meisjes neemt dit meer tijd. Maak dus duidelijk aan je vriend dat je die tijd ook écht nodig hebt. Ga lekker zoenen, strelen, beffen, pijpen en alles wat je verder nog kunt verzinnen. Voor de meeste meisjes is beffen dé manier om lekker klaar te komen. Ga lekker ontspannen zonder steeds te denken dat je klaar moet komen. Dit werkt alleen maar averechts. Niks ‘moet’. Lekker klaarkomen is iets wat je uit moet proberen met je vriend. Leer elkaars lichaam kennen en heb respect voor elkaar, dan gaat het helemaal goed komen!

Heb jij ook vragen over seks?

Je kunt anoniem een vraag stellen aan iemand van de redactie!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

1 reactie op "Veel gestelde seks vragen"

  1. peter says:

    o ja nog iets dat vergeten was ben onder de 16 jaar en wil toch vrijen met volwassen man doe stiekem wat het is wel strafbaar en laat je schaamhaar maar lekker staan dat de mannen ook moeite meer hoor vind het fijn

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *